BIRO PRIČE

FLYDUBAI uvodi 30 letova dnevno za Dohu u vreme SP u fudbalu

Avio-kompanija FlyDubai ponudiće 30 povratnih letova dnevno između Dubaija i prestonice Katara tokom FIFA Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine

Iako se činilo da će odlazak na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru za mnoge koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) biti "sanak pusti", jer su cene avio-karata "poletele u nebo" još pre nekoliko meseci, iz avio-kompanije FlyDubai stižu dobre vesti.

Ova niskotarifna avio-kompanija ponudiće 30 povratnih letova dnevno između Dubaija i Dohe tokom FIFA Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

U objavi na društvenim mrežama, FlyDubai najavljuje da će iz Dubaija za Dohu biti organizovano najmanje 30 letova dnevno tokom Svetskog prvenstva u fudbalu koji će biti održan u glavnom gradu Katara od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine. 

Karte će moći da se rezervišu uskoro preko sajta flydubai.com, ali cene karata još nisu navedene. 

Da podsetimo, u februaru ove godine cena karte za 75-minutni let od Dubaija do Dohe skočila je na 6.000AED, zahvaljujući najstrastvenijim navijačima koji ne mogu da dočekaju fudbalske mečeve u prestonici Katara. Trenutno povratni let za Dohu preko FlyDubaija košta od 4.893AED, dok je preko nacionalne avio-kompanije Katara letove moguće rezervisati za samo 1.495AED.

Takođe, Qatar Airways je najavio planove za povećanje cena usluga avio-prevoza od Abu Dabija do Dohe tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. Avio-kompanija će od 10. jula obavljati tri leta dnevno između dva glavna grada, povećavajući učestalost letova avio-kompanije na 21 nedeljni let za Abu Dabi i 56 letova za UAE.

Za one koji putuju iz drugih zemalja Bliskog istoka, Qatar Airways je najavio da će u strateškom partnerstvu sa regionalnim avio-kompanijama nuditi i dnevne povratne "šatl" letove iz Dohe za Muskat, Rijad, Džedu i Kuvajt Siti, prenosi Blumberg. Oman Air će obavljati ukupno 24 dnevna povratna leta za Muskat; Saudijska Arabija će organizovati 20 rotacionih letova za Rijad i Džedu, dok će Kuwait Airways povezivati Dohu sa Kuvajt Sitijem sa 10 dnevnih povratnih letova.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

OSTVAREN SAN: Prva žena iz UAE stigla je na krov sveta

Takija kao inspiracija: Stadion u Dohi poput starinske kape

U čast SP u fudbalu: Zgrada u Kataru u obliku broja 2022


;