SPORT

Fudbal diže cenu putovanja: Malo bogatstvo za odlazak u Dohu

U vreme Svetskog prvenstva u fudbalu, avio-karte između UAE i Katara mnogi neće moći da priušte

Prijave za ulaznice za FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru počele su 19. januara, a početni period prodaje trajaće do 8. februara. Interesovanje je, kao što se i očekivalo, ogromno - u prva 24 sata javilo se 1,2 miliona zainteresovanih za kupovinu ulaznica otkako su puštene u prodaju, a Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su među zemljama iz koje dolazi najveće interesovanje.

Izvor iz FIFE navodi da je zatraženo više od 80.000 karata za uvodnu utakmicu, koja će biti odigrana 21. novembra. Takođe, zatraženo je više od 140.000 karata za finale 18. decembra na stadionu Lusail. 

Ali, svi u UAE koji uspeju da nabave karte za utakmice mogu se naći pred još jednim izazovom, pošto su cene letova između UAE i Dohe za period Svetskog prvenstva već počele da "skaču".

Karta za let Katar Ervejza od Dubaija do Dohe u nedelju, 20. novembra, trenutno košta od 6.150AED u jednom pravcu, sa opcijom leta Oman Erom preko Muskata po ceni od 3.280AED. Cene karata sa polaskom iz Dubaija 20. novembra i povratkom iz Dohe u utorak, 22. novembra, sada koštaju 9.575AED.

Povratni letovi avio-kompanije FlajDubai koštaju 8.505AED za iste datume. Primera radi, ista karta za putovanje na istoj relaciji krajem januara i početkom februara košta svega 1.154AED.

Povratni letovi ekonomskom klasom Etihad Ervejza koji polaze 20. novembra i vraćaju se 22. novembra, trenutno koštaju od 3.810AED, dok Emirejts trenutno ne prihvata rezervacije za te datume.

Povratni letovi ekonomskom klasom Katar Ervjezom od Dubaija do Dohe uoči finala takođe su visoki i koštaju od 9.575AED; polazak je u subotu, 17. decembra, a povratak u ponedeljak, 19. decembra. Ekvivalentni letovi preko FlajDubaija koštaju 8.554AED.

Povratni letovi Etihad Ervejzom u ekonomskoj klasi za iste datume koštaju 2.320AED, dok je isti let Etihadom od kraja januara do prvih dana februara daleko jeftiniji - karta košta svega 885AED.

Bez ikakve sumnje, pored Katara kao domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu ove godine, profitiraće i avio-kompanije koje saobraćaju do Dohe.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Novak Đoković potvrdio učešće u Dubaiju

Odlikovan ambasador Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Korona menja pravila: Novi uslovi ulaska u Abu Dabi


;