SPORT

Zašto Nole neće da se skući u UAE: Dubai je super, ali...

DokFederer nekoliko meseci godišnje provodi u Dubaiju, Đoković za sada ne namerava da mu postane komšija u pustinji

Novak Đoković obožava Dubai i Abu Dabi, i često je igrao turnire u ovom delu sveta. Ali za razliku od Rodžera Federera koji ima “krov nad glavom” u Dubaiju i u pustinji provodi nekoliko meseci godišnje, naš teniski as to za sada ne namerava da učini, barem ne kao vlasnik nekretnine u najpoznatijem emiratu na svetu.

- Najveći deo vremena provodim u Beogradu i Monte Karlu – kaže Nole. – Monte Karlo je mesto u kome živi mnogo tenisera. Prvi put sam tu došao kao 17-godišnjak da igram kvalifikacije, a onda sam počeo da provodim malo više vremena, jer mi je trener tu živeo, a moj bivši strateg Rikardo Piati još uvek je tu. Sa njim sam radio oko godinu dana. Monte Karlo smo koristili kao našu bazu za trening. U to vreme, ja sam i dalje živeo u Srbiji. Ali, počeo sam da volim taj grad iz više razloga. Najvažnije, imam svoje mesto tu, na kome mogu da posvetim vreme i potpunu pažnju tenisu. Stvarno uživam u tome. U ovoj fazi mog života, to je nešto što je veoma vredno.

Govoreći o Dubaiju, Nole je otkrio da mu se ovaj grad-emirat mnogo dopada:

- Ljudi u Dubaiju su neverovatno ljubazni, pokušavaju da privuku sve na najbolji mogući način. Koristio sam priliku da dođem u Dubai deset dana pre odlaska na Australijan Open, dolazio sam na pripreme. Svaki put kad dođem u Dubai vidim nove komplekse zgrada, ne znam odakle više niču. Ovde se radi 24 sata... Dubai je definitivno grad budućnosti.

  

Pred novogodišnje praznike, najbolji srpski teniser svih vremena i aktuelni broj dva na ATP listi dolazi u Emirate. Opširnije pročitajte OVDE

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

DIJASPORA – priča koja tera na razmišljanje

Turistički dragulji Emirata: Top četiri vikend destinacije

FOTO-PRIČA: Da li ste spremni za novi DUBAI FITNES IZAZOV?


;