BIRO PRIČE

Turistički dragulji Emirata: Top četiri vikend destinacije

Kad poželite da se sklonite iz Dubaija i odete na izlet, odaberite neku od destinacija koje obožavaju svetski turisti

Put pod noge, pa u obilazak Emirata!

Dubai je svakako najveća atrakcija, ali kad poželite da se sklonite iz dobro poznatog ambijenta i iskusite nešto sasvim novo, pođite na izlet na jednu od četiri destinacije koju preporučuju turisti iz sveta.

  

Šardža

Nova turistička destinacija na ostrvu Al Nur gleda na gradski horizont. Fantastično uređene plaže, lavirinti, retke vrste leptira, umetničke skulpture... Al Nur nudi mnogo toga u čemu možete da uživate bilo da dolazite sa porodicom, bilo da se odlučite za samostalni izlet.

  

Adžman

Prirodni rezervat Al Zora jedna je od najpopularnijih atrakcija u najmanjem od sedam emirata. Imaćete priliku da vidite flamingose i mangrove, neobične drvenaste biljke koje su otporne na morsku so. Kad ogladnite, posetite restoran sa specijalitetima turske kuhinje – nećete zažaliti! 

Ako ste voljni, dok ste na istoj destinaciji, možete da odigrate i partiju golfa na besprekorno uređenim terenima. Krajolik neodoljivo podseća na Balkan...

   

Ras el Hajma

Posetite Džebel Džais, najvišu planinu u emiratu Ras el Hajma, i provozajte se najdužim ziplajnom na svetu. Ova atrakcija doprinela je da Ras el Hajma stigne na svetsku mapu avanturističkog turizma. Dok ste tamo, svratite u restoran “Al Fanar” u kome služe tradicionalna arapska jela. Kasnije, provozajte se do zaliva Daija i sa brežuljka uživajte u pogledu na more...

  

Abu Dabi

Prestonica Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zaista ima mnogo toga da ponudi, ali mesto koje bi svakako trebalo posetiti je Velika džamija šeika Zajeda. Ovo je najveća džamija u UAE i osma po veličini u svetskim okvirima. 

Vidljiva je sa oba mosta koji povezuju ostrvo Abu Dabi sa kopnom, a ono što ćete u njoj videti zaista ostavlja bez daha. Ako niste znali, čak 115.119 kvadratnih metara fasade obloženo je mermerom sa ex-yu prostora, tačnije iz Makedonije.

Za razliku od većine islamskih bogomolja, u Veliku džamiju mogu da uđu i pripadnici drugih vera, kao i ateisti, jer je šeik Zajed smatrao da ona ne mora da bude samo mesto za molitvu. Njegova vizija Velike džamije bila je da ova impresivna građevina pod jednim krovom objedini sve ljude sveta i tako predstavi Emirate kao zemlju kosmopolita.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Krenula brza pruga Saudijske Arabije

Zvanično: Koliko stranci mogu da zarade u Emiratima

Nestvarno: Borba čoveka i prirode u Dubaiju i Abu Dabiju (FOTO)


;