SPORT

Rama se izvinio za kamenovanje autobusa

Premijer Albanije apelovao na mir i pristojnost.

Premijer Albanije Edi Rama se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja u srpskoj vladi, Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati utakmici dve reprezentacije, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa koji je u sredu uveče prevozio "orlove" od aerodroma ka hotelu .

Rama: Važno da Albanija pobedi

On je apel da pobedi pristojnost, preneli su albanski mediji.
- Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobedi. Ministar (Verbić) će reći da treba Srbija da pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo - izjavio je rekao Rama.

Uhapšen napadač

Prvi čovek albanske Vlade je izrazio žaljenje što je, kako je rekao, jedan tinehdžer od 14-15 godina, koji je inače priveden posle incidenta, gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz da mora još mnogo toga da se uradi kako bi se odnosi između dva naroda normalizovali.

- Stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje, a isključivost je uvek prisutna - dodao je Edi Rama.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče 

Kapelo osuo paljbu po Murinju

Marina odbila "nepristojnu ponudu" Francuske

Mlada i uspešna: Naša Jovana – ponos Hiltona!

;