BIRO PRIČE

Mlada i uspešna: Naša Jovana – ponos Hiltona!

Jovana Ilić (25), cluster assistant F&B sales manager u “Hilton Hotels & Resorts Dubai”, nominovana je za najboljeg hotelijera u regionu Bliski Istok i Afrika.

  

Ako nešto dovoljno jako želite, ceo univerzum se uroti da vam se želja ispuni! Ova rečenica Paula Koelja najpribližnije opisuje profesionalni san mlade Beograđanke koja je pre tri godine došla u Dubai, a danas je kandidat za dobijanje najprestižnije nagrade u oblasti hotelijerstva - “Young Hotelier of The Year – Middle East and Africa 2015”.

  

Najmlađi član tima

Jovana je odmah po dolasku u Dubai pokazala da su znanje, želja za uspehom i zrnce balkanske tvrdoglavosti dobitna kombinacija za sjajne rezultate koji ne mogu da ostanu neprimećeni.

- “Hiltonu” sam se pridružila pre dve godine i započela karijeru kao menadžer jednog od restorana – kaže Jovana za Naš Biro. - Samo nekoliko meseci kasnije, interesovanje koje sam pokazivala za odeljenje marketinga i prodaje bilo je prepoznato, i data mi je šansa da vodim marketing i prodaju za tri Hilton hotela koji se nalaze u Dubaiju: “Hilton Dubai Jumeirah Resort”, “Hilton The Walk” i “Hilton Dubai Creek”, koji zajedno imaju više od 15 različitih restorana i barova. U tom trenutku i do današnjeg dana ja sam najmlađi član našeg tima. Verujem da je jedan od razloga zašto je “Hitlon” odabrao mene za ovu nominaciju sa jedne strane činjenica da imam velike i ne tako lagane zadatke sa kojima se suočavam na dnevnom nivou, u poređenju sa mojim godinama. Takođe, projekti na kojima sam radila, kao i doza balkanske tvrdoglavosti i smelosti da uđem u određene poslovne rizike koji su se na kraju isplatili su razlozi zbog kojih verujem da sam bila njihov izbor.

  

Trud se uvek isplati

Jovana je vrlo ponosna što je nominovana za najprestižniju nagradu u hotelijerskoj struci. S’ obzirom na to da je u regionu Bliskog Istoka hotelijerstvo trenutno najrazvijenije, a samim tim je i konkurencija najjača, njena radost je još veća.

- Biti odabran među šest najboljih u kategoriji “Young Hotelier of The Year – Middle East and Africa 2015”, imajući u vidu veliki broj sjajnih profesionalaca iz celog sveta, za mene je neopisiv uspeh koji nisam očekivala. Takođe, to je i sjajan motivacioni faktor, i dokaz da se trud i rad uvek prepoznaju i isplate – ističe Jovana.

  

  

    

Nominacija – snažan motivacioni faktor

Žiri koji je ocenjivao rad mladih hotelijera čine vrhunski profesionalci u hotelijerstvu celog Bliskog Istoka i Afrike: Lynne Bellinger – managing director kompanije Purple Hospitality, Christopher Hewett - associate director u konsultanskoj kompaniji TRI Hospitality, Ron Hilvert - osnivač i director Emirates Academy of Hospitality Management – jednog od najprestižnijih univerziteta za hotelijerstvo u regionu a i šire. Na ovom takmičenju sudije imaju pregled svih dostignuća kandidata u poslednjih godinu dana, na osnovu kog donose odluku o tome koji od njih je svojom kreativnošću, idejom i radom izašao iz okvira normalnih dnevnih aktivnosti i postigao upečatljive rezultate.

- Trenutno je ova nominacija i potencijalna nagrada sjajan motivacioni faktor za mene.Takođe, ona nosi određenu odgovornost u vezi sa mojim budućim profesionalnim putem; ovu nominaciju uvek moram da opravdam! Verujem da ovakva priznanja sa sobom donose sjajna nova karijerna poznanstva i otvaraju nove mogućnosti, čemu se i nadam – iskrena je Jovana.

U bližoj budućnosti ne namerava da napušta Dubai. Kaže da ovaj emirat pruža velike mogućnosti za napredovanje i usavršavanje. Ujedno, tržište je konkurentno, pa novih izazova u takvoj poslovnoj atmosferi nikada ne manjka. A upravo to je ono što Jovani odgovara – da probija granice vlastitih mogućnosti i iznova dokazuje da može više, bolje i drugačije. Želimo joj mnogo sreće na tom putu!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Vodič kroz državne praznike u 2016. godini

Upoznajte elitu: Najmoćniji ljudi Bliskog Istoka (FOTO)

Život u Emiratima - "za" i "protiv": Zašto su nam priče toliko različite?


;