SPORT

Marina odbila "nepristojnu ponudu" Francuske

Selektorka Srbije ostaje na klupi evropskih šampionki.


Marina Maljković ostaće na klupi ženske reprezentacije Srbije bar još četiri godine.

Pismo za Đilasa

Iako se u javnosti pronela vest da je selektorka odlučila da napusti kormilo srpske reprezentacije zbog, kako je sama rekla, umora, ali i unosne ponude da preuzme selekciju Francuske, ona je odlučila da na Olimpijadu u Rio de Ženeiro ide sa ekipom sa kojom se popela na evropski tron.

Maljkovićeva je o svojoj odluci pismom obavestila predsednika KSS Dragana Đilasa.

- Situacija u ženskoj klupskoj košarci u Srbiji nije baš najsjajnija. Da li bih, ukoliko bih odstupila sa mesta selektorke, imala priliku da se i dalje borim za napredak, za bolje uslove, za više devojčica na košarkaškim terenima? Da li bih svojim odlaskom rastužila igračice, saradnike, ostale trenere u Srbiji, malobrojnu grupu ljudi koja podržava žensku košarku? Mnogo pitanja mi je bilo na umu, a odgovor je vrlo jednostavan. Sve za Srbiju. Srbija nikoga ne moli, Srbija ne treba da traži ništa od nas - kaže se između ostalog u pismu Marine Maljković.

Presudila ljubav prema domovini

Ona je dodala da posao u stručnom štabu Srbije obavlja sa puno ljubavi.

- Čast, odgovornost, obaveza, emocija i ljubav. To je ono što osećam prema svojoj domovini, za koju ću uvek dati sve od sebe. Za mene je najveća čast činjenica da sam dobila priliku da predstavljam moju Srbiju na velikim takmičenjima. Takvu vrstu dodatne motivacije i želje ne može da ponudi nijedan drugi posao. Uverena sam da nisam rekla sve što sam imala i da nisam uradila sve što sam mogla u našoj košarci i za našu košarku. Onakav doček ispred Skupštine je za mene obavezujući poput zakona, a taj zakon suprotno profesionalnoj logici kaže: "Moraš da ostaneš"! To je zakon srca! To je zakon koji ne postoji na papiru, ali koji pomera svet. Dakle, volim košarku, obožavam svoju zemlju - dodala je selektorka Srbije završivši pismo porukom: "IDEMO DALjE"!

BIRO/ A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Vodič kroz državne praznike u 2016. godini

Život u Emiratima - "za" i "protiv": Zašto su nam priče toliko različite?

Engleski navijači počinju sa protestima!

;