SPORT

Pobeda u Njujorku: Nole je kralj Amerike! (VIDEO)

Sada više nema nikakve sumnje – Đoković je opet onaj stari

Teško je ući u arenu kada se na suprotnoj strani nalazi vaš prijatelj, a još teže tešiti ga jer ste ga nadigrali. Najbolji srpski teniser Novak Đoković na oba izazova odgovorio je sportski, kada je u finalu US Opena pobedio Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) i iznova pokazao da je ne samo veliki teniser, već i poseban čovek.

Do dolaska u finale Đoković je stigao preko Fučovića, Sandgrena, Gaskea, Souze, Milmana i Nišikorija, a Del Potro je nadigrao Janga, Kudla, Verdasku, Ćorića, Iznera i Nadala. Stari prijatelji našli su se licem u lice po 19. put u karijeri, prethodno ne štedeći reči podrške i komplimente jedan za drugog.

Velika borba, fantastičan meč, sjajni poeni i neverovatni potezi obeležili su duel dvojice majstora reketa. Finale na stadionu "Artur Eš" u Njujorku trajalo je tri sata i 15 minuta. Po završetku meča, Del Potro je seo i zaplakao, a Novak je pritrčao i zagrlio ga.

- Tužan sam, jer sam izgubio – iskreno je rekao Del Potro. - Ali, Novak je zaslužio da uzme pehar. Igrao je sjajno, a i izuzetno pametno. Što se mene tiče, imao sam šanse tokom drugog i trećeg seta. Međutim, ja sam morao da igram do krajnjih limita sve vreme. On... On je veliki šampion. Tako mi je drago zbog njega.

Treća pobeda na US Openu omogućila je Novaku Đokoviću skok na ATP listi – od danas se nalazi na trećem mestu.

Čestitamo!

BIRO

Foto: Twitter US Open


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Da li ste spremni za novi DUBAI FITNES IZAZOV?

MATICA ZA DIJASPORU: Naučite srpski jezik preko Skajpa

Humanitarni apel: Pomozite da se Marta (11) probudi iz kome


;