BIRO PRIČE

MATICA ZA DIJASPORU: Naučite srpski jezik preko Skajpa

Besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika za pripadnike dijaspore starosti od sedam do 30 godina

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Udruženje “Akademska srpska asocijacija” nastavlja sa popularizacijom i realizacijom onlajn nastave. U okviru projekta „Online učenje srpskog jezika kao zavičajnog“, ovo udruženje poziva pripadnike dijaspore starosti od sedam do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.

Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore. Časove će držati studenti sa Departmana za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kako najavljuju iz Udruženja “Akademska srpska asocijacija”, časovi će biti održavani dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik.

  

Filozofski fakultet u Nišu i Udruženje “Akademska srpska asocijacija” vodiće računa da časovi budu izvedeni kvalitetno i predviđenom dinamikom. Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje do 09. septembra 2018. godine. Prednost će imati oni koji do sada nisu učestvovali u projektu. Početak nastave planiran je za 17. septembar 2018, a završetak za 09. decembar 2018. godine. Po završetku kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).

Svi zainteresovani trebalo bi da popune prijavu – kliknite OVDE

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, poželjno je osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti na imejl asasocijacija@gmail.com

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Top SEDAM razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Beograd

Apel: Pomozimo Petrinoj mami da pobedi tešku bolest (FOTO)

FOTO-PRIČA: Top 10 dokaza da je Dubai postao vaša druga kuća


;