BIRO PRIČE

Apel: Pomozimo Petrinoj mami da pobedi tešku bolest (FOTO)

Velika životna bitka Radmile Čolić - udružimo se i pomozimo joj da što pre ozdravi

Radmila Čolić (46) iz Beograda po drugi put u životu bije najtežu bitku – bitku za zdravlje. Ova hrabra žena operisala je 2006. na neurohirurgiji u Beogradu dobroćudni tumor Astrocitom drugog gradusa. Posle odrađene zračne terapije tumor se povukao i stanje je uredno praćeno.

Iako je bolest bila teška, Radmila se odvažila na veliki životni korak – ostala je u drugom stanju i uprkos tome što je posle operacije dobila epilepsiju koja je mogla da ugrozi bebu, ona je trudnoću uspešno iznela. Radmila i njen suprug Damir dobili su kćerku Petru koja je postala centar njihovog sveta.

  

Porodičnu radost Čolića u junu ove godine prekinula je strašna vest; tokom redovne kontrole kod Radmile je uočena promena i utvrđen recidiv - glioblastom četvrtog gradusa. Radmila je iznova operisana na Odeljenju neuorhirurgije, posle čega joj je predložena zračna terapija u kombinaciji sa hemioterapijom.

S obzirom na loše prognoze ishoda bolesti, po savetu lekara dalja pomoć potražena je na klinici u Dizeldorfu (Resurrection clinic) koja se bavi lečenjem tog i srodnih kancera. Usled hitnosti, zbog moguće pojave metastaza, primenjeno je lečenje lekovima najnovije generacije - Gc Muf i Kolostrum Muf, koji se prave na poznatoj japanskoj klinici SaiSei.

  

  

Kako je cena terapije i vakcine koja se pravi od dostavljenog histopatološkog uzorka veoma visoka, Radmilina porodica prinuđena je da za nastavak lečenja zatraži pomoć šire javnosti. Naime, terapija, vakcine i medicinski tretman posle vakcinisanja koštaju 52.000 eura, što njena porodica nije u mogućnosti da izdvoji iz vlastitih sredstava.

Pored članova porodice i prijatelja, Radmili su pritekle u pomoć i kolege iz lista “Danas”, gde je ona zaposlena u računovodstvu od samog osnivanja firme. Doslovno su se odrekli svojih plata i obezbedili deo novca. Međutim...

- Na sajtu klinike videli smo cene i nedostajalo nam je 10.000 eura za početnu terapiju – kaže Damir Čolić, Radmilin suprug. - Direktor njene firme je odmah pristao da uplati taj iznos na račun klinike, a mi da dodamo ostatak. Međutim, po dolasku na kliniku i odrađenih pregleda, preporučena je dodatna imuno terapija koja povećava šanse, ali cena je bila 23.000 eura. Nisam mogao da se okrenem i da se vratim kući kao da kupujem polovni auto, pa sam odmah telefonirao direktoru Radmiline firme i objasnio situaciju. On je odmah sazvao novi sastanak u firmi; u toku dana uplatili su novac koji je nedostajao za početak terapije, a ostatak smo dali u kešu. Bio je to prvi korak ka Radmilinom izlečenju.

Iako je početak lečenja dao dobre rezultate, porodica Čolić nije u finansijskoj mogućnosti da obezbedi sredstva za nastavak terapije.

Redakcija Našeg Biroa poziva sve ljude dobre volje da, shodno svojim mogućnostima, doniraju sredstva zahvaljujući kojima će Radmila Čolić moći da nastavi bitku za život.

Da ponovo bude zdrava, vedra i nasmejana majka.

Da svojoj Petri obezbedi radosno i bezbrižno detinjstvo puno roditeljske ljubavi i pažnje.

  

Komercijalna banka (dinarski račun): 

Račun banke: 908-20501-70

205-9011007479772-26

  

Instrukcije za uplatu na devizni račun:

SWIFT – BIC: COBADEFF

Name: COMMERZBANK AG

City, Countre: FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

Account with institution

SWIFT: KOBBRSBG

Name: Komercijalna banka Beograd

Svetog Save 14, Beograd, Srbija

Beneficiary

IBAN/Acconut Number: RS35205903102575264969

Name: Radmila Čolić

Zaplanjska 088B

11010 Beograd

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Top 10 dokaza da je Dubai postao vaša druga kuća

Oman dobija najveću botaničku baštu na svetu (FOTO)

33 istine koje će vas pogoditi pravo u srce: Šta sam naučio posle odlaska iz Srbije


;