BIRO PRIČE

Top SEDAM razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Beograd

Novinar britanskog Telegrafa na šarmantan način poziva turiste da posete prestonicu Srbije pre nego što je drugi otkriju

Godinama već Beograd je nezaobilazna destinacija svetskih putnika. Grad bogate istorije, gostoljubivosti, burnog noćnog života i fantastičnih provoda, jedna od evropskih metropola koja pleni lepotom, očarala je i novinara britanskog “Telegrafa” koji je napisao zanimljivu reportažu i pozvao turiste iz celog sveta da “posete Beograd pre nego što ga drugi otkriju”.

  

Evo njegovih impresija:

1. Cene

Pristup atrakcijama i karte za javni prevoz koštaju manje od pet funti, a jeftini su i hrana i piće. "Mlada populacija grada čini noćni život legendarnim, a kafići, barovi i restorani su uvek toliko živi da ćete se možda zapitati kako se ovde uopšte završi ijedan posao", piše "Telegraf".

  

2. "Dve reke po ceni jedne"

Beograd je smešten na ušću Save u Dunav, što je za mnoge jedna od ključnih gradskih znamenitosti koja ujedno deli stari od Novog Beograda.

  

3. Hram Svetog Save

U Beogradu se nalazi jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu. Iako još nije u potpunosti završen, Hram Svetog Save će vas očarati.

  

4. I, naravno, hrana

Jeste da su ćevapi specijalitet oko kog se “lome koplja” na više destinacija – od Bosne i Hercegovine, preko Srbije do Turske – ali u Beogradu su definitivno najbolji ćevapi na svetu.

  

5. Kalemegdan

Atrakcija koju ne bi trebalo zaobići.

  

6. Pruga Beograd – Bar

Novinar britanskog “Telegrafa” opisuje putovanje prugom koja povezuje srpsku prestonicu i najveću crnogorsku luku kao jedinstveni doživljaj, jer tokom putovanja možete da uživate u pogledu na brda, planine i jezera.

  

7. Arhitektura

Neboderi iz komunističke ere, ali i Zemun i Skadarlija, boemska četvrt u starom gradu sa šarmom u stilu Monmartra na jednom mestu – u Beogradu.

“Iza gradske četvrti iz sovjetske ere pronaći ćete fascinantni, živahni grad sa iznenađujuće atraktivnim pešačkim ulicama u centru i izvesnim šarmom duž obala reka Dunava i Save. Idite u Beograd sada, pre nego što ga otkriju i svi ostali”, poručuje novinar britanskog “Telegrafa”.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Nova dimenzija šopinga: Niče najveći tržni centar na planeti

Apel: Pomozimo Petrinoj mami da pobedi tešku bolest (FOTO)

Lično iskustvo: Život u Emiratima kao najlepša muzika (FOTO)


;