SPORT

Pobeda u Melburnu za istoriju: Nole je TENISKI BOG! (VIDEO)

Posle megdana dvojice najboljih na svetu nema sumnje – Nadal može samo da aplaudira Đokoviću!

U finalu Otvorenog prvenstva u Australiji prvi reket sveta Novak Đoković ubedljivo je pobedio španskog tenisera Rafaela Nadala i po sedmi put u karijeri osvojio trofej na Australijan openu.

Posle dva sata i četiri minuta igre, Nole je očitao lekciju velikom rivalu i “počistio” ga u tri seta - 6:3, 6:2, 6:3. Ovim peharom Đoković je izbio na vodeću poziciju večne liste ovajača "Ozi opena", ispred Rodžera Federera i Roja Emersona i tako postao najbolji teniser u istoriji Melburna!

Bio je ovo meč za kidanje živaca, urnebesno navijanje, znojenje dlanova, strepnju i radost u isto vreme... Ali, Novak je dao sve od sebe da priušti gledaocima briljantnu igru i iz minuta u minut pokaže sportsku nadmoć nad velikim Rafom.

- Moram na početku da čestitam Novaku na neverovatnom nivou tenisa koji je prikazao. Moram da se zahvalim i svim navijačima, sponzorima koji me podržavaju dugi niz godina. Zahvalan sam i ljudima u organizaciji, koji su uspeli da naprave još jedan vrhunski turnir, koji je sve bolji iz godine u godinu. Verovatno je trenutno najbolji na svetu. I hvala vam na promociji našeg sporta širom sveta - rekao je Nadal po završetku meča.

On je istakao da mu "nije bio dan, ali da iza sebe ima važne dve nedelje":

- Prolazio sam kroz težak period prošle godine. Od US opena nisam bio u prilici da igram profesionalno meč, do sada. Možda večeras nisam bio na nivou, ali sam srećan zbog povratka. Verujem da sam imao dve sjajne nedelje tenisa, koje su mi bile dobra inspiracija, pa se zahvaljujem svom timu. Da nisam imao ljude oko sebe ne bih stigao dovde. Radiću i dalje naporno i trudiću se da se borim kada god mi se pruži prilika. I kada sam imao teške povrede, i kada sam igrao protiv teških rivala, kao što je to bilo večeras, trudim se da se vratim i koristim te prilike. Veza sa svim navijačima u Melburnu je teško objašnjiva. Kada god izađem iz tunela na teren, to se oseti.

Posle slavlja na terenu, Novak Đoković zahvalio je organizatorima turnira u Melburnu na sjajnoj organizaciji.

- Pre svega čestitke Rafi na sjajnom turniru i velikom povratku, koji je primer svima nama. I ja sam imao dug put u poslednjih 12 meseci, od operacije i oporavka do ovog momenta ovde sa vama. Ne mogu da opišem rečima kako se osećam. Hvala mom timu, hvala Marijane što si se vratio. Hvala i mojoj porodici koja me je bez rezerve podržavala i već sada jedva čekam da se vratim u Australiju sledeće godine!

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zašto Nole neće da se skući u UAE: Dubai je super, ali...

Priznanje za ponos: Srbija – najlepša zemlja Evrope (VIDEO)

Umetnici iz ex-Yu na slikarskoj koloniji u Abu Dabiju (FOTO)


;