SPORT

Novi trofej starog asa: Nole osvojio Vimbldon! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser svih vremena pokazao je šta ume i poslao jasnu poruku svima

Desilo se ono što smo odavno s nestrpljenjem očekivali – najbolji srpski teniser Novak Đoković po četvrti put je osvojio trofej na Vilmbldonu!

U finalu turnira u Londonu Nole je nadigrao Kevina Andersona sa 3:0 po setovima (6:2, 6:2, 7:6). Ovom pobedom Đoković se vraća u deset najboljih na ATP listi.

- Teško je opisati ovaj trenutak, kao i svaku prethodnu pobedu na grend slemovima koju sam imao. Ova je zaista posebna iz prostog razloga što sam poslednjih godinu i po, dve dana imao kakve samo imao - sa operacijom, dosta sumnji, frustracija... Nisam uspevao da igram na nivou koji je karakterističan za mene, na koji sam navikao - rekao je Novak za RTS.

Posebno zadovoljstvo Novak je imao u činjenici da je njegov sin Stefan prisustvovao ceremoniji dodele pehara:

- Nije mogao da bude u loži za vreme mečeva, zbog pravila Vimbldona, jer ima manje od četiri godine, a mora da ima bar pet. Ovo je bila jedna od mojih najvećih motivacija, nisam o tome pričao do samog trenutka i nekako sam se potajno nadao i sebe ohrabrivao i zamišljao da će ovo da se desi - da ću držati trofej u rukama i da će on aplaudirati, da ćemo podeliti ovaj trenutak i emocije... Jako sam zahvalan.

Đoković je istakao da je “stari Novak iza nas”:

- Ovo je novi Novak. Više puta sam ponavljao: ne želim sebe da poredim sa jednom sezonom, niti sa jednim turnirom. Drugačiji sam i čovek i teniser, sad sam i otac dvoje dece, oženjen čovek. Mnogo se predivnih stvari u životu desilo, na kojima treba da budem jako zahvalan. Suvišno je bilo šta reći osim da sam presrećan ovog trenutka i da sam imao najbliže ljude uz sebe. Doduše, roditelji i braća mi nisu bili tu, ali kao da jesu. Njih osećam stalno da su sa mnom i njihova podrška mi puno znači kroz život. Ovo isto dugujem Bogu i veri u sebe. Proces je bio kakav jeste, morao sam da verujem, da nastavim, da stisnem zube i da se nadam da ću jednog dana moći da osvojim trofej. To se desilo, uzimajući sve u obzir, verovatno i ranije nego što sam očekivao.

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Mundijal: Francuzi na krovu sveta, Luki Modriću ZLATNA LOPTA

Novi rekord u Dubaiju: Najveća slagalica na svetu (FOTO)

Marini Bulatović priznanje za promociju Teslinog dela (FOTO)


;