SPORT

Mundijal: Francuzi na krovu sveta, Luki Modriću ZLATNA LOPTA

Reprezentacija Hrvatske nije osvojila Boginju, ali ima sve razloge da ovo svetsko prvenstvo dugo pamti

Pobednik Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. je reprezentacija Francuske, koja je u finalu savladala fantastično uigranu reprezentaciju Hrvatske rezultatom 4:2.

U dramatičnoj utakmici, odigranoj na stadionu “Lužnjiki”, “trikolori” su pokazali ne samo sportsku prednost, već i činjenicu da ih je poslužila sreća; s druge strane, senzacionalni uspeh Hrvatske nikako neće ostati u bledoj senci, jer “momčad” ne samo da su održala lekciju kada je u pitanju timski rad, već su ostvarila i najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala. Na opštu radost navijača, nije izostala ni debelo zaslužena nagrada – Luki Modriću pripala je “Zlatna lopta”.

Tok meča bio je rizičan za sve koji imaju slabo srce. Francuzi su imali sreće u prvom poluvremenu - autogol Mandžukića i novi gol sa penala (strelac je bio Grizman) obećavali su da će utakmica biti puna neočekivanih obrta. Iako je imala prednost u posedu veći deo vremena, reprezentacija Hrvatske nije dovoljno ubedljivo atakovala na Lorisov gol, izuzimajući Perišićev trijumf u 28. minutu.

U drugom poluvremenu Francuzi su igrali znatno rasterećenije i povisili razliku na 3:1 u 59. minutu, a potom i na 4:1. Deset minuta kasnije Mandžukić je zatresao mrežu “trikolora”, ali to nije bilo dovoljno da balkanski fudbaleri prirede dodatnu senzaciju i osvoje “Boginju”.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novi rekord u Dubaiju: Najveća slagalica na svetu (FOTO)

Marini Bulatović priznanje za promociju Teslinog dela (FOTO)

Najlepši pozdrav iz Srbije (VIDEO)


;