SPORT

BALKAN NBA: Dončić se zabavljao u Klivlendu

Slovenac rani kandidat za titulu najkorisnijeg igrača NBA lige

Kada vam aplaudiraju navijači rivalske ekipe, onda je to posebna dimenzija u sportu. To je doživio Luka Dončić u Klivlendu, rano jutros po evropskom vremenu, gde su njegovi Dalas Maveriksi pobedili Kavalirse, ubedljivo 131-111. Luka je nastavio sa maestralnim igrama u novoj sezoni NBA lige. Ubacio je 29 poena, uhvatio 14 lopti pod obručima, 15 puta asistirao saigračima, kompletirao 11-ti tripl-dabl učinak u 78 odigranih utakmica u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi. 

Za igrače ispod 21 godine, to je rekord, iza njega je, već daleko, legendarni Irvin Medžik Džonson. Do 28. februara kada slavi rođendan i probija granicu, sigurno je da će ovaj njegov skor biti i poboljšan. 

https://youtu.be/E2pPw5BSG8Y

''On je mađioničar sa loptom, ima visinu, ima snagu, teško ga je zaustaviti, skoro nemoguće'', nahvalio je Dončića najbolji igrač Klivlenda Kevin Lav. ''Ne mogu da pronađem prave epitete za njega, neverovatan je, prošle godine je bio impresivan, sad je još bolji.''

Kristaps Porzingis je dodao 18 poena, 9 skokova i 6 blokada, a srpski centar Boban Marjanović je imao značajan doprinos sa 12 poena uz 8 skokova. Dalas ima tri pobede na gostovanjima, trenutno su bez poraza van svoje dvorane, a to je prvi takav učinak od sezone 2010/2011 kada su osvojili titulu. Dončić predvodi svoj tim u svim bitnim kategorija, a učinak od 26,7 poena, 10,3 skokova i 9,5 asistencija garantuje mu kandidaturu za najboljeg igrača lige. 

Ne ide loše ni Marjanoviću koji je protiv Klivlenda proveo na parketu 15 minuta. Letonac Kristaps Porzingis se nada da će sa srpskim centrom provoditi još više vremena na parketu. ''On je moj prijatelj, volim kad je pored mene, navijači obožavaju da nas gledaju zajedno, mi smo dva diva u reketu i nije lako sa nama izaći na kraj''. 

Treba istaći da se probudio i Sakramento i nakon pet poraza ubeležio i drugi trijumf zaredom. Ekipa Luka Voltona savladala je Nju Jork Nikse 113-92. Nemanja Bjelica je odigrao odličan meč, za 24 minuta na parketu upisao 10 poena, u šut 2/3 za tri poena i samo jedan promašaj u toku igre, a dodao je i 8 skokova i 6 asistencija. Bogdan Bogdanović je upisao 6 poena uz šut 2/7 za tri, dodao tri skoka i isto toliko asistencija za 19 minuta. U ostalim mečevima Klipersi su bili bolji od Jute 105-94. Član tima iz Los Anđelesa, hrvatski centar Ivica Zubac je imao učinak od 11 poena i 9 skokova, dok je u Juti Bojan Bogdanović imao 19 poena uz 3 skoka i 4 asistencije. Majami je bio bolji od Hjustona 129-100, a Goran Dragić je za 28 minuta na parketu učestvovao u pobedi sa 15 poena i 4 asistencije.

Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.

Preporučene priče

Dobra vest za roditelje: Niže cene školarine u Emiratima

IZ DUBAIJA U ISTORIJU: Planinarka postavlja svetski rekord

Alternativa urbanoj džungli: Seoske vile u Abu Dabiju (FOTO)

;