BIRO PRIČE

Alternativa urbanoj džungli: Seoske vile u Abu Dabiju (FOTO)

Deo ostrva Džubail biće transformisan u dom za 6.000 stanovnika

Dugo zanemarivano ostrvo Džubail, koje se nalazi između ostrva Sadiat i Jas, postaće blistavi dragulj Abu Dabija u naredne četiri godine. Prema projektnom planu, na ovoj lokaciji biće izgrađene prostrane vile sa velikim dvorištima, a čitav projekat koštaće pet milijardi AED. Dok su neboderi i ogromni tržni centri poznat ambijent za stanovnike Ujedinjenih Arapskih Emirata, na ostrvu Džubail biće izgrađeno šest naselja u seoskom stilu, ali na arapski način.

Vođe projekta posebno vode računa o tome da gazele i flamingosi čije je ostrvo Džubail prirodno stanište budu zaštićene kao da na njihovoj teritoriji uopšte nema ljudi. Tokom 2020. godine Džubail će postati bogatiji za 25.000 novih stabala.

- Ne igramo se sa prirodom, već je pratimo i razvijamo se oko nje – kaže generalni direktor investicione kompanije Džubai Island i dodaje:

- Kontakt sa prirodom ima dokazani pozitivan uticaj na zdravlje. Ljudi koji budu živeli na ovom ostrvu moći će da se pohvale psihološkim blagostanjem i radošću što su u neposrednom kontaktu sa prirodom.

  

  

Eko park, planinarske i pešačke staze samo su neki od noviteta koji će biti urađeni na ostrvu koje pripada prestonici UAE. Kada je reč o izgradnji sela, ona će biti integrisana sa okruženjem. Nijedna građevina neće biti viša od 15 metara, a četvrti će biti međusobno povezane „zelenim prstima“; to u praksi znači da će vlasnici vila moći da stignu jedni do drugih isključivo pešačkim ili biciklističkim stazama, ali ne i automobilima.

Prostornost parcela kreće se od 1.500 do 5.000 kvadrata, a vile su po projektnom planu osmišljene tako da budu dovoljno velike za višečlane porodice i kreću se od 300 do 1.200 kvadrata. Na ostrvu će biti izgrađeno najviše 800 kuća, kao i dve škole, klub na plaži, sportski centri i šest džamija, dok će u centru grada postojati hoteli, apartmani i poslovni prostor za one koji žele da borave nadomak netaknute prirode.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Prvi astronaut iz Emirata spreman za svemirsku misiju (FOTO)

BIRO VODIČ ZA NEKRETNINE: Kada je kupovina bolja od rente

Najlepši pogled na grad: Penthaus u Dubai marini (FOTO-GALERIJA)


;