INFO BIRO

Zimske radosti: Otvorena prva žičara-gondola u Bosni

Razlog više da posetite Ski-centar Ravna planina

Kad živite u pustinji, uželite se snega, skijanja, sankanja..., i većina nas gleda da utanači odlazak u domovinu u zimsko doba. Zato nas je posebno obradovala vest da je u Ski-centru Ravna planina otvorena prva žičara-gondola u Bosni, a vlasnik tvrdi da je najveća na Balkanu.

Gondola je instalirana na Palama, a po uzoru na svetska skijališta, od ove zimske sezone svrstaće Ravnu planinu u red prestižnih destinacija za zimski turizam i ujedno obogatiti turističku ponudu ovog dela BiH.

U prvoj fazi dužina putanje gondole do vrha Ravne planine je 1.350 metara, a kada bude povezana sa planinskom lepoticom Jahorinom dužina te putanje biće blizu šest kilometara. Kapacitet gondole je 2.200 skijaša na sat; ima ukupno 19 kabina - 18 za prevoz putnika i jednu servisnu. U svaku kabinu može da stane 10 putnika. Gondola polazi od restorana u podnožju Ravne planine do vrha glavne staze, gde se nalaze jezera za veštačko osnežavanje staza.

Cena povratne karte za gondolu iznosi pet konvertibilnih maraka.

   

Ski-centar Ravna planina u ponudi ima sedam i po kilometara skijaških staza urađenih prema najvišim standardima, a glavna staza dužine 1.400 metara zadovoljava svetske standarde koji se koriste za održavanje Fis-trka.

Ski-centar Ravna planina nalazi se u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na dva kilometra od centra Pala.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Heroji: Upoznajte Halah, prvu bokserku u Saudijskoj Arabiji

Foto-nostalgija: Povratak u zlatne osamdesete

FlyDubai: Nova linija Dubai – Sarajevo - Podgorica