INFO BIRO

UAE očekuju hladniji dani, čak i mraz

Na Hadžaru, najvišem planinskom masivu, ovog meseca formirale su se ledene ploče

U narednih nekoliko dana UAE očekuje, kako je najavljeno, značajan pad temeprature. Prošle godine takav pad značio je u jednom momentu čak i minus četiri stepena, u Al Ainu. 

Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata mogli bi u petak ujutro da se probude i imaju priliku da dodirnu mraz. Nacionalni centar za meteorologiju saopštio je u utorak da bi u pojedinim delovima zemlje temeprature mogle naglo da padnu. 

Zima je u punom jeku, a temepratura se kreće oko tri stepena poslednjih nekoliko nedelja. 

Prognozirana je i slaba kiša širom zemlje u narednih nekoliko dana, praćena jakim vetrom, oblacima prašine i otežanim uslovima u Persijskom zalivu

- Biće mnogo prašine i delimično oblačno nad nekim priobalnim i severnim oblastima, uz još jedan značajan pad temepratura i verovatno stvaranje mraza u nekim oblastima, sve do subote ujutru - saopšteno je. 

Na Hadžaru, najvišem planinskom masivu, ovog meseca formirale su se ledene ploče. Vladina kancelarija za medije podelila je i video snimak ovog čuda prirode u emiratu. 

Stanovnici ove oblasti morali su da uklanjaju i led sa svojih automobila, a na drveću i biljkama su se stvorile male ledenice, što je krajnje neobično za ovaj deo sveta. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

Abu Dabi: Nov protokol za kovid pozitivne i njihove kontakte

Koronasomnija – simptom dugog kovida sve češći u Emiratima

;