INFO BIRO

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

I vozači i putnici moraju da imaju zeleni status u aplikaciji Al Hosn

Taksisti i vozači autobusa koji saobraćaju na relaciji od Dubaija do Abu Dabija moraju da prođu kopnene granične kontrole koje su na snazi zbog kontrole širenja korona virusa.

Ali, i putnici u taksiju ili autobusu, baš kao i vozači, moraju da imaju zeleni status u aplikaciji Al Hosn.

Taksiju neće biti dozvoljeno da pređe granicu između emirata ako vozač nema zeleni status, što je zapravo potvrda da je bio negativan na testu na korona virus u poslednjih 14 dana .

Ukoliko vozač nema zeleni status, putnik će morati da pronađe alternativni prevoz na strani granice u Abu Dabiju, kažu u Upravi za puteve i transport Dubaija.

Putnicima se savetuje da rezervišu preko Hala odeljka u aplikaciji Careem, gde mogu da izaberu vozača sa negativnim rezultatom PCR testa koji će ih odvesti od Dubaija do Abu Dabija. Zeleni status u aplikaciji Al Hosn takođe je obavezan ako putujete autobusom.

Zvaničnik RTA kaže da policija sprovodi kontrole na granici kako bi osigurala da putnici imaju ispravan status u aplikaciji pre nego što im se dozvoli ulazak u Abu Dabi.

S druge strane, putovanje od Abu Dabija do Dubaija ne zahteva zeleni status u aplikaciji, ali je on neophodan kada se putnik vraća u prestonicu UAE.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Abu Dabi: Nov protokol za kovid pozitivne i njihove kontakte

Koronasomnija – simptom dugog kovida sve češći u Emiratima

UAE odobrili novu Sinofarmovu vakcinu