INFO BIRO

SVETSKI REKORD: U Sarajevu napravljeno 14.186 palačinki!

Prestonica BiH upisala se u Ginisovu knjigu rekorda

U okviru Sarajevskog festivala turizma, u prestonici BiH oboren je svetski rekord u pravljenju palačinki.

Za sedam sati i 22 minuta pripremljene su 12.874 palačinke, a prošlogodišnji rekord je oboren u Moskvi gde je napravljeno 12.716 palačinki. Priprema palačinki u Sarajevu nastavljena je do isteka roka od osam sati, do kada je 140 profesionalnih kuvara i učenika spremilo 14.186 komada ove poslastice.

Za najbolji svetski rezultat zaslužni su Udruženje kuhara BiH i Klub ljubitelja palačinki. U pripremi su, pored domaćina iz BiH, učestvovali i majstori iz Srbije i Hrvatske.

- Želeli smo da skrenemo pažnju na Bosnu i Hercegovinu i mlade naraštaje kuvara, uz napomenu da ništa ne bi mogli bez pomoći starijih kolega, ali i kolega iz drugih zemalja - rekao je predsednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.

Predstavnici udruženja Pomozi.ba dostavljali su palačinke socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu decu, domovima za zbrinjavanje starih osoba, kao i migrantima.

Sarajevski sajam turizma bio je prilika da na jednom mestu BiH predstavi sve svoje turističke potencijale kako građanima BiH, tako i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva. Ove godine na sajmu se predstavilo 70 izlagača iz šest zemalja: Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Turske, Indije i Bosne i Hercegovine.

BIRO/Radio Sarajevo

Foto: Radio Sarajevo

Video: Radio Slobodna Evropa/Youtube channel


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Seoski turizam – najlepša slika Srbije

Turistički dragulji Emirata: Top četiri vikend destinacije

BIRO vodič: Kako da se zaposlite kao stomatolog u Emiratima