SAVETI

BIRO vodič: Kako da se zaposlite kao stomatolog u Emiratima

Upornost i strpljenje se isplate

Da biste se zaposlili kao stomatolog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, neće vam biti dovoljna samo fakultetska diploma iz ex-Yu. Za apliciranje za posao neophodno je da obezbedite licencu DHA (za Dubai), HAAD (za Abu Dabi) ili licencu Ministarstva zdravlja.

DHA licenca za posao stomatologa u Dubaiju može se položiti u Beogradu. Da biste zakazali i platili polaganje ispita, kliknite OVDE

Takođe, trebalo bi da popunite prijavu na sajtu Dubai Health Authorities (kliknite OVDE ) i prikačite sva tražena dokumenta.

Kompletan postupak pogledajte u videu, s tim što bi u padajućem meniju trebalo da odaberete opciju “dentist”:

 

Imajte u vidu da procedura dobijanja licence za rad u stomatološkoj struci u Dubaiju, kao i u čitavim UAE, ne ide brzo. Uz fakultetsku diplomu, završen staž i stečeno iskustvo biće vam potrebni i novac, i strpljenje.

  

  

Takođe, pre nego što budete konkurisali za posao stomatologa, trebalo bi da obezbedite prevod diplome na engleski (ili arapski) jezik. Procedura na prvi pogled deluje kao jako zahtevna, ali se može završiti u relativno kratkom roku ukoliko izdvojite vreme koje ćete posvetiti samo papirologiji.

Pre svega, neophodno je da original i fotokopiju diplome odnesete u sud u gradu u kom je diploma izdata. Ne zaboravite da napomenete da je overa diplome za Ujedinjene Arapske Emirate. Potom, diplomu sa sudskim pečatom dostavite ovlašćenom sudskom prevodiocu (registar se nalazi na OVOM LINKU), a kada on završi svoj deo posla dokumenta odnesite u Prvi osnovni sud (više informacija o legalizaciji diplome naći ćete klikom na OVAJ LINK), potom u Ministarstvo pravde, Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasadu UAE u Srbiji. Tek kada diploma bude legalizovana u Ambasadi, možete je koristiti za apliciranje za posao u UAE.

Stomatolozi, kao i ostali zdravstveni radnici iz ex-Yu, veoma su cenjeni u Emiratima. Zbog toga se zaista vredi potruditi i obaviti neophodnu papirologiju u domovini ukoliko želite da nastavite karijeru u zemljama Bliskog istoka.

BIRO/Dubai.ae


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novo pravilo o unošenju lekova u UAE

FOTO-PRIČA: Seoski turizam – najlepša slika Srbije

Moja priča–Marko Mikalački: Beogradski stomatolog u Dubaiju


;