BIRO PRIČE

Novo pravilo o unošenju lekova u UAE

Ukoliko imate neku hroničnu bolest i morate redovno da uzimate terapiju, pre dolaska u Emirate neophodno je da obezbedite elektronsku dozvolu za unos lekova

Svi turisti koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) od sada će biti u obavezi da popune elektronsku formu kako bi dobili odobrenje za unošenje lekova za ličnu upotrebu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja UAE. Pravilo se odnosi kako na terapiju hroničnih bolesti, tako i na lekove koji se van UAE mogu nabaviti u slobodnoj prodaji.

Usluga dobijanja odobrenja aktivira se kreiranjem profila na web stranici Ministarstva, a potom sledi slanje neophodnih dokumenata koji će biti pregledani i procesuirani u roku od jednog radnog dana. Inspektor Ministarstva zdravlja pregledaće lekove zajedno sa predstavnicima carinskih organa na graničnim prelazima u UAE. Svaki lek koji ne ispunjava uslove biće oduzet na aerodromu.

Obrazac možete da preuzmete besplatno klikom OVDE

Za dobijanje odobrenja za unošenje lekova u UAE trebalo bi da pošaljete lekarski recept, lekarski izveštaj na arapskom ili engleskom jeziku, potvrdu trajanja boravka u UAE, kao i sken pasoša.

Količina lekova koja se unosi u UAE ne sme da premaši jednomesečnu, odnosno tromesečnu terapiju (u zavisnosti od toga na kojoj se listi nalazi) koju je odredio lekar specijalista. Smernice o lekovima pogledajte OVDE

Ambasade su obaveštene o novoj zdravstvenoj politici UAE i pozvane su da blagovremeno informišu putnike kako bi bile izbegnute sumnjive situacije na aerodromu. 

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Turistički dragulji Emirata: Top četiri vikend destinacije

DIJASPORA – priča koja tera na razmišljanje

Stigao vam je prevelik račun za vodu? Evo rešenja


;