INFO BIRO

Stigao vam je prevelik račun za vodu? Evo rešenja

Neuobičajeno visoka potrošnja vode u Dubaiju neće proći bez urgentnog upozorenja

Curenje slavina u stanovima nije neuobičajena pojava, ali se često dogodi da nam promakne ovaj mali kvar koji može višestruko da uveća račun za komunalije.

U Dubaiju ovaj problem rešavaju ekspresno, možda i pre nego što primetite da postoji kvar. Naime, uz slanje komunalnog računa DEWA šalje i upozorenje vlasnicima stanova o mogućem curenju vode u njihovim domovima čim primete da je potrošnja vode veća od uobičajene.

Sa ovim problemom susreli su se stanovnici Džumeire, kojima su stigli računi za vodu od po nekoliko hiljada dirhama. Da bi dodatno pomogli potrošačima koji imaju smart vodomere, iz kompanije DEWA šalju “Upozorenje o upotrebi vode” potpuno besplatno, bez obzira na to da li je reč o stambenoj zgradi, industrijskom ili komercijalnom objektu u Dubaiju.

Upozorenje će biti poslato kada smart vodomer najmanje 48 sati u kontinunitetu beleži potrošnju koja prevazilazi prosečnu dnevnu potrošnju vode u prethodna tri meseca. DEWA automatski šalje upozorenje registrovanim korisnicima putem elektronske pošte, broja mobilnog telefona ili DEWA smart aplikacije. Ukoliko se dogodi da potrošnja vode ne premašuje prosečnu količinu iz dana u dan, DEWA će nastaviti da šalje upozorenje na svakih 15 dana u periodu od tri meseca. To je, ujedno, i period u kom bi stanari trebalo da provere potrošače vode u stanu i otklone eventualne kvarove. Ali, ako to ne učine, povećana potrošnja vode će se smatrati uobičajenom i upozorenja više neće stizati.

Iz kompanije DEWA podsećaju potrošače da ažuriraju svoje kontakte sa ovim preduzećem klikom OVDE

Kako je najavljeno, do 2020. godine svi objekti u Dubaiju dobiće smart vodomere.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Neverovatni popusti na Dubai šoping festivalu

Zvanično: Abu Dabi – najbezbedniji grad na planeti (FOTO)

Kazna za neodgovornost: Zapušten automobil – udar na džep!