BIRO PRIČE

Zvanično: Abu Dabi – najbezbedniji grad na planeti (FOTO)

Prestonica Ujedinjenih Arapskih Emirata proglašena je za najsigurniji grad na svetu

Drugu godinu zaredom glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) proglašen je za najbezbedniji grad na svetu. U istraživanju koje je sprovelo uredništvo portala Numbeo, među 338 gradova sa najmanjom stopom kriminala na svetu našao se i Dubai, i to na 11. poziciji.

- Kada birate grad koji ćete posetiti kao turista ili kao grad u kom ćete živeti sigurnost je svakako najvažnija – izjavio je Saif Said Gobaš iz Odeljenja za kulturu i turizam Abu Dabija. – Ponosni smo što se Abu Dabi drugu godinu zaredom nalazi na vrhu liste najsigurnijih gradova na planeti. Odlična reputacija naše prestonice koja potvrđuje da pratimo najviše međunarodne sigurnosne standarde dokaz je da se na pravi način borimo protiv kriminala i da smo uspešni u tome. Nadamo se da će to biti dodatni podsticaj turistima da posete Abu Dabi, i da, kao i stanovnici Abu Dabija, uživaju u gostoprimstvu koje naš grad-emirat nudi.

  

Preostalih devet najbezbednijih gradova su Doha, Bazel, Singapur, Kvebek, Osaka, Tokio, Bern, Minhen i Cirih.

Istraživanje je pokazalo da je sigurnosni indeks UAE porastao u odnosu na prošlu godinu; u prvoj polovini 2017. on je iznosio 86,46 poena, dok je u prvih šest meseci 2018. zabeležen skok i sada on iznosi 88,26.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Nestvarno: Borba čoveka i prirode u Dubaiju i Abu Dabiju (FOTO)

DUBAI EXPO 2020: Čudo koje niče iz peska (Time-laps video)

BIRO VODIČ: Kako da se zaposlite u fitnes industriji u UAE


;