INFO BIRO

Šeik Muhamed pozvao građane da se vrate normalnom životu

- Uveravam vas da je sve dobro, zdravstveni sistem u našoj državi je dobro. Naši životi moraju da se vrate u normalu - rekao je šeik

Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum vladar Dubaija i potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata poslao je poruku nade, kada je rekao da su UAE prevazišli kovid-19 krizu, a ljude pozvao da se vrate normalnom životu.

Kako je istakao, on veruje da je država naučila važne lekcije u toku borbe sa korona virusom. UAE je, rekao je on, bila u dobrom stanju, ali je upozorio da bi određene posledice mogle da se primete u godinama koje dolaze.  

- Uveravam vas da je sve dobro, zdravstveni sistem u našoj državi je dobro. Naši životi moraju da se vrate u normalu - rekao je šeik i dodao da će se neke navike verovatno promeniti.

- Prilagodićemo svoje navike, svoje poslove, školovanje naše dece i naše privatne živote. Trebalo bi da budemo zahvalni Bogu što smo uspeli da prevaziđemo krizu dostojanstvom, dobrotom i iskustvima, koja su nas košatala, ali iz kojih smo izvukli mnoge pouke. 

Šeik Muhamed izrazio je i saučešće svima onima koji su izgubili voljene osobe u toku pandemije. 

- Protekla godina bila je teška, imali smo mnogo izazova, ali UAE je bila jedna od prvih država koja je uspela da prevaziđe krizu. Broj zabeleženih slučajeva korona virusa je manje od 500 (dnevno). Ovo obećava da je korona kriza pod kontrolom i manje opasna nego ranije - zaključio je šeik. 


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Šeik Muhamed odlučio da 29. oktobar bude dan programera

Šta da radite ukoliko primetite morske zmije na plažama

U Dubaiju 40 taksista nagrađeno medaljom poverenja

;