INFO BIRO

Šta da radite ukoliko primetite morske zmije na plažama

Kako je zvanično saopšteno, ukoliko na plažama u Šardži sretnete ove životinje trebalo bi da ostanete mirni i da ne paničite

Uprava za životnu sredinu i zaštićena područja Ujedinjenih Arapskih Emirata zamolila je posetioce plaža da imaju razumevanja i ostanu mirni, ako na ovakvim mestima sretnu neobične prolaznike - morske zmije.

Kako su saopštili, one su stidljiva stvorenja kojih ne bi trebalo da se plaše, ali bi trebalo da budu oprezni da se one ne uplaše. Kako je zvanično saopšteno, ukoliko na plažama u Šardži sretnete ove životinje trebalo bi da ostanete mirni i da ne paničite. 

- Imajte na umu da su morske zmije miroljubiva i plašljiva stvorenja koja ne nanose štetu ako im se priđe i ako se ne uplaše - saopštila je ova služba na Instagramu. Pojava morskih zmija na plažama je prirodna i sezonska pojava u ovo doba godine zbog vremenskih prilika. Ukoliko stanovnici i posetioci Emirata primete zmiju, trebalo bi odmah da pozovu ovu službu.

Brojevi na koje mogu da se jave su: +97165047777 ili WhatsApp: +971562163939. 

Nadležni organi će, kako je saopšteno, poslati tim obučenih stručnjaka, “koji će pokupiti zmije i odvesti ih na oporavaka ako su povređene, ili na dalje ispitivanje ako se pronađene mrtve”.

Naš BIRO

;