INFO BIRO

Princ Vilijam u prvoj zvaničnoj poseti Emiratima

Poseta princa Vilijama dešava se u trenutku dok UAE obeležava 50. godina postojanja, a ovo putovanje poklapa se i sa proslavom Dana državnosti Velike Britanije

Britanska kraljveska porodica objavila je na zvaničnom Tviter nalogu tvit sa, takođe zvaničnog profila, vojvode i vojvotkinje od Kembridža, da je princ Vilijam stiago u svoju prvu zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Princ Vilijam je postavio fotografiju Dubaija uslikanu kroz prozor aviona uz objavu: 

- Uzbuđen sam što sam stigao u Dubai da proslavim i podržim Veliku Britaniju na svetskoj izložbi Dubai EXPO 2020, kao i da razgovaram o vitalnom pitanju, odnosno saradnji Velike Britanije sa UAE i međunarodnim partnerima. 

Poseta princa Vilijama dešava se u trenutku dok UAE obeležava 50. godina postojanja, a ovo putovanje poklapa se i sa proslavom Dana državnosti Velike Britanije, koja će 10. februara biti obeležena i na svetskoj izložbi koja je u toku. 

Vojvoda od Kembridža će se sresti sa mladim Emiraćanima, zvaničnicima iz vlade i zaposlenima u paviljonu Velike Britanije istog dana. Treba napomenuti da ovog dana neće biti posebne cene karata za ulazak na EXPO Dubai 2020. 

Svrha posete je učvršćivanje odnosa dveju zemalja. 

Iako potpuni detalji njegove posete još uvek nisu objavljeni, princ Vilijam će se pojaviti na nekoliko događaja i proslava koje će glorifikovati i proslaviti njegovu državu. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Vladar Dubaija testira novu biciklističku stazu

ŠEIK MUHAMED KAO INSPIRACIJA: Savladao 47 km za 47. rođendan

Želja iznad straha: Nikol je 2 puta osvojila Burdž Kalifu

;