INFO BIRO

Vladar Dubaija testira novu biciklističku stazu

Cilj vlasti u emiratu je da do 2026. ima skoro 740 kilometara biciklističkih staza, kao deo svoje strategije da postane grad pogodan za bicikliste

Vladar Dubaija, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum obišao je i testirao novu deonicu biciklističke staze koja se proteže 16 kilometara duž plaže  Džumeira u Dubaiju.

Kada staza bude u potpunosti završena, povezaće postojeću biciklističku stazu u Ulici Džumeira – paralelno sa kanalom – sa biciklističkom stazom uz Dubai Internet Siti.

- Kao deo mog današnjeg praćenja terena, testirao sam novu biciklističku stazu na plaži Džumeira - naveo je vladar Dubaija na svom Twitter nalogu.

- To je prelepa staza koju smo dodali biciklističkim stazama od 520 km u Dubaiju, koje prolaze duž najlepših znamenitosti grada. Nastaviću da pratim razvoj grada dok Dubai ne postane najbolji grad za život na svetu.

Šeik Hamdan bin Muhamed, prestolonaslednik Dubaija, u junu je najavio planove za izgradnju staze .

Nova staza je deo investicije od 400 miliona AED kako bi biciklizam u ovom gradu-emiratu bio bezbedniji. Prvi deo staze širok je četiri metra i prolazi pored postojećih staza za trčanje i šetnju koje se protežu od Dubai Kanala do parka Um Sukeim. Drugi je širok tri metra i prolazi pored Ulice Džumeira i Ulice kralja Salmana bin Abdul Aziza Al Sauda, do Dubai Internet Sitija.

Strategija grada Dubaija za bicikliste do 2025. godine obuhvata 18 inicijativa za poboljšanje kvaliteta života stanovnika. Glavni fokus je da javni prostori budu transformisani tako da budu što lakši za korišćenje, kako bi stanovnici mogli da vode aktivniji način života.

Dubai je na putu da do 2026. godine ima skoro 740 kilometara biciklističkih staza, kao deo svoje strategije da postane grad pogodan za bicikliste.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

ŠEIK MUHAMED KAO INSPIRACIJA: Savladao 47 km za 47. rođendan

Želja iznad straha: Nikol je jedina žena na svetu koja je 2 puta osvojila Burdž Kalifu

UAE: Vozač koji ne propusti pešaka rizikuje kaznu od 500 AED