INFO BIRO

Ponos Beograda: Upoznajte najmlađu evropsku doktorku

Melani Norton ima tek 21 godinu, a uspela je da završi Medicinski fakultet u Beogradu i postane najmlađi doktor u Evropi.

                   

Melani, koja je rođena u Čikagu i koja uprkos anglosaksonskom imenu za sebe rado kaže da je Srpkinja i Beograđanka, studije je upisala sa nepunih 16 godina!

Tada su profesori na fakultetu proveravali da li je možda suviše mlada da započne tako ozbiljne studije. Test je uspešno prošla, pokazala se kao odličan student i ostala upisana kao najmlađi lekar koji je diplomorao na Medicinskom fakultetu.

Melani, čija je mama Zorica rođena u Srbiji, u Čikagu je završila osnovnu školu u koju je krenula sa pet godina. Već sa 13 došla je sa majkom u Beograd, gde je nastavila obrazovanje i upisala srednju školu koju je završila u roku od dve godine. Na pitanje kako, samo je prokomentarisala da joj “bila laka”, pa je zatražila da je brže završi.

- Oduvek sam znala da ću se baviti medicinom. Moja kuma je lekar, onkolog po struci. Uvek sam je cenila i slušala njene savete. Često mi je govorila da treba da pratim ono što volim i za šta sam spremna, a ja sam znala da je to medicina. Kardiologija je ono što me najviše zanima - kaže Melani koja odlično govori srpski jezik, ali joj se ipak u razgovoru potkrade pokoja greška.

Opširnije pročitajte OVDE

                   

A. Tanasković/blic
                  


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Dubai: Nema vize bez zdravstvenog osiguranja!

Vodič za medicinare: Kako do licence za rad u Emiratima

Spektakularno: Stiže prvi arapski supersportski automobil (FOTO)

Povezane teme: medicina Beograd Srbija uspeh
;