INFO BIRO

Spektakularno: Stiže prvi arapski supersportski automobil (FOTO)

Cijena od 3,4 miliona dolara garantuje luksuz, prestiž i novi trend na Bliskom Istoku

                       

Supersportski automobil na arapski način dobio je sjedišta koja su prošivena zlatnim koncem, a tu su i pravi dijamanti integrirani u kućištima svjetala. Oni koji su uživo vidjeli spomenute skupocjene detalje na Lykan Hypersportu faktički su ostali bez riječi i nisu pitali koliko će konjskih snaga imati motor, kakvo će biti ubrzanje automobila ili kolika je njegova maksimalna brzina.

Izvršni direktor kompanije W Motors, Libanac Ralph R. Debbas, uz osmijeh kaže: "Nisu nam trebali dijamanti u kućištima svjetala, ali postigli smo odličan marketinški efekat, jer baš svi pričaju o tome".

                 

                  

Prvi u nizu planiranih projekata je 3,4 miliona dolara vrijedan Lykan Hypersport koji će svojim izgledom i performansama ući u klub najekskluzivnijih automobila današnjice. Hypersport pokreće 3,7-litarski 6-cilindarski biturbo boxer motor (miriše na Porsche) koji razvija 750 KS, što će biti dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stigne nakon 2,8 sekundi, što je bolje od vremena koje ostvaruje Lamborghini Aventador. Maksimalna brzina iznosi 395 km/h. Debbas je svjestan da kupci ovakvih automobila u garaži vjerovatno već imaju primjerke kao što su Pagani Huayra, Koenigsegg Agera ili Bugatti Veyron Super Sport, ali smatra da je time W Motors u prednosti, jer spomenuti kupci uvijek žele (i mogu platiti) i nešto drugačije.

                  

                   

Za W Motors automobil sam po sebi spada u dio paketa, jer će kupac uz njega dobiti danonoćnu globalnu servisnu podršku, bez obzira gdje se u tom trenutku nalazio. Dovoljan je pritisak na taster u kabini i „leteći doktori“ W Motorsa stići će (kopnom, morem ili zrakom) da se pobrinu za sve eventualne probleme s automobilom.

               

                

U W Motorsu su planirali napraviti samo sedam primjeraka Hypersportsa, čime će se sačuvati ekskluzivnost na kojoj insistiraju kupci koji su za automobil spremni izdvojiti 3,4 miliona dolara. U skorije vrijeme W Motors planira proizvodnju još jednog supersportskog automobila, ali i luksuznog SUV-a koji će biti dostojan konkurent Lamborghini Urusu i najavljenom SUV-u iz Bugattija.

                           
A. Tanasković/klix.ba

                         


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Kao na filmu: Nova "zvezda" policije Abu Dabija!

Avantura za divljenje: Džipom od Vojvodine do pustinje (FOTO)

NAŠ BIRO VAM MENJA ŽIVOT: UVEK IMA NADE!

;