INFO BIRO

Open Balkan na EXPO 2020 Dubai

Predsednik PKS Marko Čadež pozvao je kompanije iz Albanije i Severne Makedonije da koriste Biznis hab Srbije

Privrednici u okviru Inicijative Open Balkan povezuju se i aktivno sarađuju i u Dubaiju na najvećoj svetskoj izložbi. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je sa predstavnicima Albanije i Severne Makedonije i obišao njihove paviljone na EXPO 2020 Dubai. 

Čadež je pozvao biznismene i kompanije iz Severne Makedonije i Albanije da kao članice Open Balkan inicijative potpuno besplatno korsite Biznis hab Srbije i svu podršku i pomoć u dogovorima za nove poslove sa partnerima ne samo iz UAE već iz čitavog sveta.

- Na raspolaganju vam je 600 kvadratnih metara poslovnog prostora u Slobodoj zoni Dubai South u kojoj posluje veliki broj velikih svetskih  kompanija, od Ikee do najvećih svetskih proizvođača - poručio je Čadež prilikom posete Paviljonu Albanije i razgovora sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.

- Mi ćemo vam obezbedtiti uslove da se predstavite, umrežavate, organizujete B2B sastanke, tokom svih šest meseci koliko traje Svetska izložba EXPO 2020 Dubai. Pozivam privrednike Severne Makednonije i Albanije da koriste Biznis hab kao svoj. Ovo jeste deo zajedničke inicijative „Open Balkan“ i samo tako možemo da budemo jači.

Veliaj je izrazio veliko zadovoljstvo posetom Čadeža paviljonu Albanije i zahvalio na pozivu njihovim kompanijama.

- Shvatili smo kroz proces Otvorenog Balkana da smo zajedno u ovome, i ako sarađujemo i radimo ono što najbolje znamo, možemo da pokrenemo ovaj region - dodao je Veliaj.

- I mi smo poput Srbije otvoreni da organizujemo investicionu konferenciju, jer znamo da imate dosta investitora koji su zaintresovani za naše marine. Ovu posetu vidim kao novi početak za naše odnose, jer smo praktični, pragmatični iv svu našu energiju ulažemo u izgradnju ove saradnje. To što smo prisutni na Expo-u znači našim zemljama ali i našim prestonicama gde je koncentrisano pola naše ekonomije. 

Čadež je u razgovoru sa Bekrijem Ajdinijem, generalnim komesarom Severne Makedonije na EXPO 2020 Dubai istakao značaj učešća naših zemalja na ovoj najvećoj svetskoj izložbi.

- Više od 350 privrednika iz Srbije učestvovalo je na ovoj izložbi, neki su već ugovorili nove biznise i pozivam sve kompanije iz Severne Makedonije da koriste sve mogućnosti koje pruža naš Biznis hab, tu smo da pomognemo u ugovaranju sastanaka, sve što je potrebno stavićemo vam na raspolaganje. Jer mi smo jedan region, jedna ekonomija, jedno tržište - rekao je Čadež. 

Naš BIRO

Foto: Nada Mitrović i Ivana Ercegovac


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Intervju sa ambasadorom Srbije u UAE: Izazovi i uspesi tek predstoje

Koliko košta porodični dan na EXPO 2020 Dubai

VODIČ ZA AIN DUBAI: Sve što bi trebalo da znate o atrakciji