BIRO PRIČE

VODIČ ZA AIN DUBAI: Sve što bi trebalo da znate o atrakciji

Jedna od najviše iščekivanih atrakcija u Dubaiju otvorena je posle šest godina izgradnje

Komisija Ginisove knjige rekorda komotno bi mogla da se nastani u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i gotovo iz dana u dan beleži nova dostignuća kojima se ova bliskoistična zemlja može pohvaliti.

Najnovija turistička atrakcija je Ain Dubai, panoramski točak koji se nalazi na ostrvu Bluewaters u Dubaiju.

Ain Dubai je skoro dva puta veći od "Londonskog oka" i obezbeđuje širok pogled na panoramu Dubaija. Po vedrom danu, posetioci mogu da vide sve - od ostrva Bluewaters do Dubai Marine i Palm Džumeire, do Burdž Al Araba, pa čak i Burdž Kalife. Atrakcija ima 48 kabina.

Koliko koštaju karte za Ain Dubai?

Karta za kabinu za posmatranje košta 130 AED za odrasle i 100 AED za decu uzrasta od tri do 12 godina. Ovo pokriva jednu vožnju koja traje 38 minuta. Ain Dubai je takođe lansirao porodičnu kartu za dve odrasle osobe i dvoje dece za 370AED i porodičnu plus kartu, koja uključuje užinu i piće po osobi, za 450AED.

Gde mogu da kupim karte za Ain Dubai?

Karte se mogu kupiti na aindubai.com

Kako da stignem do ove atrakcije?

Ain Dubai nalazi se prekoputa Cezarove palate na ostrvu Bluewaters. Iako atrakcija nema sopstveni parking, možete parkirati na parkingu Bluewatersa.

Za one koji dolaze javnim prevozom, najbliža stanica je tramvajska stanica Dubai Marina, udaljena oko šest minuta hoda. Oni koji dolaze autobusom mogu koristiti autobuske linije 8, 84 ili F55A.

Koje je radno vreme Ain Dubaija?

Ain Dubai će biti otvoren svakog dana od podneva do 22 sata. Blagajna se nalazi u podnožju atrakcije, međutim preporučuje se rezervacija unapred. Dobrodošli su gosti svih uzrasta, ali oni mlađi od 16 godina morati da budu u pratnji odrasle osobe.

Šta bi trebalo da znam pre rezervacije?

Jedna vožnja traje 38 minuta, a posetiocima se savetuje da dođu 30 do 60 minuta ranije kako bi završili proces ulaska, kupili grickalice i koristili toalet.

Jedna kabina može da primi do 40 gostiju, ali će atrakcija raditi pod smanjenim kapacitetom od sedam gostiju po kabini, odnosno 10 iz iste grupe, zbog ograničenja koja su na snazi usled pandemije korona virusa .

Hrana i piće kupljeni mimo prostora koji pripada Ain Dubaiju ili doneti od kuće neće biti dozvoljeni u panoramskom točku, ali posetioci mogu da kupe hranu i piće u kabini.

U međuvremenu, samo iskustvo će biti prijatno, čak i za one koji imaju mučninu od vožnje, jer se točak kreće prilično sporo.

Da li postoje specijalne ulaznice?

Naravno. VIP tretman podrazumeva piće dobrodošlice i pristup salonu, a cene se kreću od 175AED do 380AED po osobi za iskustvo u kabini Ain Dubai Premium.

Konačno, atrakcija će imati i neke privatne kabine koje se mogu prilagoditi za sve vrste događaja, od intimnih proslava do kulturnih svečanosti. Ovo uključuje rođendane, veridbe, venčanja, poslovne ivente  i druge slične događaje.

Cene za iznajmljivanje privatne kabine za grupu počinju od 1.800AED za jednu vožnju. Za one koji žele da proslave sve u jednoj od kapsula, za Celebrate Ain Dubai Plus Experience će morati da izdvoje više od 4.700AED. Iskustva u privatnoj kabini su za grupe do osam osoba. Tu je i posebno iskustvo "Obrok među oblacima" u okviru sedeće trpezarijske kabine. Gosti se mogu odlučiti za različite pakete – od degustacije i mezea, do karaoka.

Da li mi je neophodna maska tokom vožnje?

U kabinama je obavezno nošenje maski. Pored toga, Ain Dubai će imati mere predostrožnosti uključujući obezbeđivanje maski za jednokratnu upotrebu i sredstva za dezinfekciju ruku, onlajn sistem za prodaju karata, fizičke barijere između gostiju i osoblja, beskontaktno plaćanje, elektronske uređaje za naručivanje hrane i pića u salonu, ograničen broj gostiju u svakoj kabini i redovnu dezinfekciju mesta koja se često dodiruju.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Muzej "Madam Tiso" otvorio ispostavu u Dubaiju

Top 15 paviljona za decu na sajmu EXPO 2020 Dubai

Dubai: Uskoro plaćanje parkinga putem WhatsApp aplikacije


;