BIRO PRIČE

Muzej "Madam Tiso" otvorio ispostavu u Dubaiju

Ispostava u Dubaiju je izložila 60 voštanih skulptura "globalnih zvezda", od političara, glumaca, pevača i krunisanih glava

Poznati londonski muzej voštanih figura Madam Tiso otvorio je u Dubaiju svoj prvi muzej u arapskom svetu u nadi da će privući milione turista koji su došli na svetsku izložbu EKSPO 2020. 

Muzej "Madam Tiso" prvu stalnu postavku voštanih figura otvorio je u ulici Bejker u Londonu 1835. godine. Danas ima kolekciju od preko 250 skulptrura od voska koje privlače milione posetilaca godišnje i ima svoje ogranke u Amsterdamu, Hongkongu, Las Vegasu i Njujorku. 

Muzej je otvorio svoja vrata 14. oktobra nedaleko od mesta gde se održava EXPO 2020 Dubai. Kako navodi generalni direktor ogranka Muzeja u Dubaiju, Sanaz Kolsrud, očekuju dolazak posetilaca iz okruženja, ali i celog sveta.

Ispostava u Dubaiju je izložila 60 voštanih skulptura "globalnih zvezda", od političara, glumaca, pevača i krunisanih glava, naravno, ali i petnaestak zvezda iz regiona, poput libanske pop zvezde Nensi Ajram i Maje Diab.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zapažen nastup Srbije na manifestaciji GITEX

UAE počinju novu fazu oporavka od pandemije

Podizanje svesti o raku dojke: Burdž Kalifa svetli roze

;