BIRO PRIČE

Top 15 paviljona za decu na sajmu EXPO 2020 Dubai

EXPO 2020 Dubai postao je centralno mesto za zabavu najmlađih u najpoznatijem emiratu

Otvaranjem najveće sajamske manifestacije, EXPO 2020 Dubai, najpoznatiji emirat od početka oktobra postao je epicentar svetskih dešavanja. Pored velikog broja ljudi iz sveta biznisa koji imaju priliku da predstave svoje proizvode i usluge, organizatori su posebnu pažnju posvetili najmlađima koji mogu dobro da se zabave unutar kupola sajma.

Mediji u Zalivu izdvojili su paviljone prilagođene deci na kojima mogu da uživaju sa članovima porodice.

1. Gledajte emisiju na Al Vasl Plazi

Zvezda EXPO 2020 Dubai od blistave ceremonije otvaranja, Al Vasl Plaza se zbog svoje centralne lokacije često naziva i kucajućim srcem Ekpa. Posetite ga noću za zaista čarobno iskustvo, kada kupola za projekciju od 360 stepeni pulsira u talasima boja. Očaraće i mališane i roditelje.

2. Rashlađivanje kod vodopada

Neverovatni vodopad već je postao zvezda manifestacije. I mališani, ali i stariji posetioci mogu da se brčkaju u potoku ispod, dok oni koji ne žele da se pokvase mogu da prate kako voda pada na zemlju pre nego što nestane u kamenu.

3. Spasavanje planete

Deca mogu da nauče o uštedi vode, energije i hrane u Paviljonu prilika, pomažući divovskom cvetu da raste. Takođe se mogu obavezati da će učiniti svoj deo kako bi pomogli u spasavanju planete i raditi na postizanju ciljeva održivog razvoja.

4. EXPO Eksplorer

Ukrštanje između voza i kolica za golf, Expo Eksplorer je zabavan način da mališani uživaju na sajmu. Postoje brojna igrališta za istraživanje, uključujući Latifine avanture i Rašidov svet, kao i vrtešku oko sveta u okrugu za mobilnost, u blizini belgijskog paviljona. Latifa's Adventures ima komoru „nulte gravitacije“ i repliku sonde Hope iz UAE, dok Rašidovo igralište uključuje ajkule na izvorima i kitove.

5. Hammour Kuća

Projekat zajednice koja crpi inspiraciju iz "Hiljadu i jedne noći" organizuje dnevne radionice na kojima najmlađi mogu da nauče zbog čega nestaju koralni grebeni u okeanima.

6. Pustinjska farma

Nalazi se u blizini Latifa's Adventure igrališta i predstavlja namenski centar u kom deca mogu da nauče o vrstama biljaka koje prirodno rastu u pustinji i da posmatraju endemsku ribu Arapskog mora.

7. Paviljon Saudijske Arabije

Jedan od najvećih seoskih paviljona na sajmu EXPO, paviljon Saudijske Arabije ima neverovatan LED pod sa 8.000 svetala koja se kreću sa vama dok hodate po njemu.

8. Paviljon Luksemburga

Ovaj paviljon ima ogromni tobogan koji se uvija i okreće između stotina drveća i biljaka. 

9. Paviljon Holandije

Posetioci mogu da nauče mnogo toga o vertikalnoj poljoprivredi, ali i kako da sakupljaju vodu iz vazduha. Takođe, mališani mogu da vide i kako izgleda kiša u pustinji.

10. Paviljon SAD

Za ljubitelje svemira, paviljon Sjedinjenih Država je prava poslastica. Svemirski odeljak na vrhu paviljona omogućava vam da dodirnete Mesečevu stenu staru više od 3,5 milijardi godina. Takođe, posetioci mogu da vide i uzorak marsovskog meteorita koji je pronađen na Antarktiku, kao i model Mars Rovera.

11. Paviljon Švedske

Ako danas odete u šumu, sigurno ćete biti iznenađeni. Ne samo da je švedski paviljon pun drveća donet iz skandinavske zemlje, već se u centru nalazi i kafić Ikea.

12. Paviljon Mađarske

Izgrađen bez kapi vode, mađarski paviljon ima bazen s lopticama u koji će deca rado zaroniti.

13. Paviljon Brazila

Teško je propustiti glavnu atrakciju na brazilskom paviljonu - veliki bazen pun vode u centralnom delu. Noću, četiri zida oko bazena svetle, a slike vodopada se projektuju na ogromnim ekranima. 

14. Paviljon Monaka

Posetioci su dobrodošli u hodnik prekriven ogledalima koji deluju kao kaleidoskop pre nego što budu transportovani na Antarktik. Ogromne statue pingvina ilustruju posvećenost nacije borbi protiv klimatskih promena, dok robotski pingvini lutaju. Deca mogu da učestvuju u igri i pomognu da se beba pingvin vrati kući.

15. Paviljon avio-kompanije Emirates

Posetioci Emirates paviljona mogu da dizajniraju i upravljaju svojim personalizovanim, futurističkim avionom. Putem ultra-haptičkog interfejsa, posetioci mogu da naprave sopstveni avion, provedu ga kroz simulator leta i dobiju trenutnu povratnu informaciju o svom dizajnu.

Naš BIRO

Foto: EXPO 2020 Dubai


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Erbas Emirata u bojama Expo Dubai 2020

Razgledanje Burdž Al Araba otvoreno za sve: Ovo je cena

U Dubaiju se u novembru otvara "beskonačni" bazen


;