INFO BIRO

Objavljeni datumi raspusta i početka nove školske godine

Školarce u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čeka malo duže druženje sa nastavnicima

U školskoj 2019/2020. godini đaci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima moraće da idu na nastavu 185 dana, tri dana više nego u 2018/2019.

Takođe, objavljena su dva kalendara sa rasporedom početka školske godine i raspusta – jedan za privatne škole koje prate inostrane nastavne programe i drugi za državne i privatne škole po nastavnom planu Ministarstva obrazovanja.

Za đake koji pohađaju privatne škole koje prate inostrane nastavne programe prvi školski dan u 2019/2020. biće 1. septembar, a nastavnici koji su zaposleni u ovim školama trebalo bi da se pojave na poslu nedelju dana ranije. Prvi, zimski raspust biće od 15. decembra do 2. januara, a drugi, prolećni raspust uslediće od 29. marta do 9. aprila. Poslednji dan školske godine biće 9. jul 2020.

Državne i privatne škole koje slede nastavni plan Ministarstva obrazovanja takođe će započeti školsku godinu 1. septembra, ali će njihovi đaci imati nešto duži prvi, zimski raspust – od 15. decembra do 9. januara. Drugi, prolećni raspust biće izjednačen sa raspustom u privatnim školama čija je nastava usklađena sa inostranim programima – od 29. marta do 9.aprila.

  

Ako je školarcima za utehu, naredna školska godina 2020/2021. biće kraća; nastava će trajati 182 dana, a prvi školski dan biće 30. avgust.

Ukoliko ste tek došli u Ujedinjene Arapske Emirate i nameravate da tokom godine dovedete i članove porodice, na OVOM LINKU možete da se informišete o tome kako da odaberete adekvatnu školu za vašeg đaka.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Kompletna lista praznika u Emiratima u 2019. godini

Super-neboder – ponos Dubaija: Deveti rođendan Burdž Kalife

Dobre vesti: Er Arabija leti do Beograda iz Šardže