INFO BIRO

Nove investicije: Turski milijarder ulaže u budvansku marinu

Biser Crnogorske obale postaje centar nautičkog turizma

Turski milijarder Ferit Sahenk zaključiće sa američkom Stratex grupom ugovor o poslovnom partnerstvu i zajedničkom ulaganju u budvansku marinu.

Tako će Sahenkova Dogus grupa, jedna od najvećih turskih investicionih kompanija, ući u crnogorski nautički biznis, pišu Vijesti.

Marinu je Stratex grupa, koja je u vlasništvu Amerikanca Neila Emilfarba, preuzela pre dve godine. Ovim poslovnim poduhvatom namerava da Budvu pozicionira kao centar nautičkog turizma.

Dogus grupa, kojoj pripada D-Marin Marinas, a čiji je vlasnik Ferit Sahenk, jedan je od najvećih konglomerata u Turskoj, sa godišnjim profitom koji se meri milijardama eura. Dogus grupa ima više od 200 kompanija i 35.000 zaposlenih u Americi, Evropi, Africi i Aziji. Grupa je trenutno aktivna na poljima finansijskog servisa, automobilizma, energetike, građevinarstva, medija, turizma, nekretnina i zabave.

Crna Gora sve je interesantnija investitorima sa Bliskog Istoka. Pored Dogus grupe, na crnogorsko tržište ulazi i avio-kompanija iz Emirata - opširnije pročitajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novi rekord u Dubaiju: Tržni centar kao 154 fudbalska terena!

"Van Gogh" u Dubaiju: Rokeri slave 30. rođendan i časte! (VIDEO)

Trk na trčanje: Trofej za milionitog učesnika Beogradskog maratona