INFO BIRO

Etihad pomaže Montenegro erlajnsu

Crnogorska avio-kompanija Montenegro erlajns i Etihad ervejz potpisali su memorandum o razumevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji.

Sporazumom je predviđeno da Etihad pruži podršku Montenegro erlajnsu u poboljšanju organizacione strukture radi efikasnijeg upravljanja kompanijom, doprinese povećanju obima saobraćaja kroz koordinaciju i organizaciju letova zajedno s partnerskim kompanijama, kao i da pomogne u optimizaciji flote i njenom efikasnijem angažovanju, saopštio je crnogorski avio-prevoznik.

Ovaj memorandum predstavlja prvi korak u realizaciji strateškog partnerstva između crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika i nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je jedna od svetskih lidera u avio-saobraćaju.

Očekuje se da će strateška komercijalna saradnja s Etihad ervejzom doprineti smanjenju troškova Montenegro erlajnsa i postizanju profitabilnog poslovanja. Cilj je takođe da se poveća broj destinacija i broj putnika koji će se u Crnu Goru prevoziti nacionalnom avio-kompanijom, bilo u letnjoj, bilo u zimskoj sezoni, što će značajno ubrzati i unaprediti razvoj turizma u Crnoj Gori.

Montenegro erlajns ostaje u 100-procentnom vlasništvu države Crne Gore. Ranije se spekulisalo da će Etihad kupiti Montenegro erlajns, ali do te transakcije, po svemu sudeći, neće doći u skorije vreme.

BIRO/Mondo


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Sine, izvini: Oglas koji je nasmejao region

Gurmani, vi ste na potezu: 10 jela koja morate da probate ako ste u Kataru

Foto: Zavirite u Dubai akvarijum