INFO BIRO

Milo iz Kolašina - čovek o kojem priča cela ex-Yu (VIDEO)

Dokumentarni film o policajcu koji zna napamet i Sveto pismo i Kuran, citira svetsku književnost i izučava psihologiju

Milo Šćekić iz Kolašina nije običan policajac. On zna napamet i Sveto pismo i Kuran, citira Dostojevskog, Getea i Tomasa Mana, Andrića i Krležu, analizira Njegoša, izučava psihologiju, bavi se ezoterijom, metafizikom i filozofijom, govori poeziju, pomaže deci s autizmom, studira na Filozofskom fakultetu u Nikšiću...

Scenarista Fahrudin Bečić snimio je u produkciji “Al Džazira Balkans” dokumentarac “Milo” o ovom posebnom čoveku. Film je snimljen u Kolašinu, na Durmitoru, u Podgorici, Pljevljima i Sarajevu.

- Film je priča o ljubavi, životu, ljudima, o lepoj reči, srećnim vremenima, o praštanju, pomirenju, razumevanju i prihvatanju različitosti – rekao je Šćekić na premijernom prikazivanju filma na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici. - Ne tražimo različitosti, olako ćemo to naći. Potražimo ono što nas spaja. Teži je to put, ali mu kraj dodiruje večnost. Svako od nas, ma koje vere bio i ma kojeg boga prizivao i slavio, u svom srcu i duši nosi najintimnije želje, nadu, ljubav i svoju skrivenu, osobnu veru, malu, krhku, nenametljivu, skrovitu, strpljivu, suzdržanu, radosnu. U nju je položeno blago života. Nikada nismo sami. Život nam uvek na našim putevima šalje drugo biće.

Pogledajte film:

BIRO

Video: Youtube/Al Jazeera Balkans


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Više ništa neće biti kao pre: Novo lice Saudijske Arabije

Veliko priznanje: Novosađanka u vrhu svetske forenzike!

Priče iz pustinje: Preko Kine i Dubaija do Amerike (VIDEO)