INFO BIRO

Holivudska zvezda na koncertu Beogradske filharmonije (FOTO)

Ogromno interesovanje publike i stajaće ovacije na otvaranju nove koncertne sezone

Stajaćim ovacijama završen je nesvakidašnji nastup Beogradske filharmonije, kojim je otvorena koncertna sezona pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Za prvi koncert u sezoni, kome je prisustvovala i proslavljena holivudska glumica Stana Katić, vladalo je ogromno interesovanje, a radoznala publika je u velikom broju stajala.

  

  

Sezona je svečano otvorena intoniranjem himne “Bože pravde”, posle čega je usledio najpoznatiji muzički motiv u klasičnoj literaturi – sudbinske note Pete Betovenove simfonije.

  

  

U drugom delu koncerta, potpuni mrak  je najavio uzbudljivu i napetu atmosferu jedine Bartokove opere „Zamak Plavobradog“. Bas Balint Sabo tumačio je Plavobradog koji svojim dvorcem sa sedam tajnovitih vrata fascinira lepu Juditu, mecosoprana Adrianu Bastidas Gambou, koja sve čini da ih otvori i otkrije njihove tajne.

Bartokovo remek-delo slušaoce je držalo na ivici, dok su, zajedno sa pevačima i orkestrom, prolazili kroz vrata zamka predstavljenim neobičnim svetlima. Tri umrle žene Plavobradog dočarale su balerine koje su se kroz salu „ušunjale“ na scenu i doprinele neobičnoj atmosferi ove opere prepune iznenađenja.

  

Beogradska filharmonija je obeležila 100 godina od prvog izvođenja ovog dela, i pretvorila Kolarac u savremenu opersku scenu uz pomoć reditelja Aleksandra Nikolića i njegovog tima.

BIRO

Foto: Marko Đoković


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

VEST GODINE: Dogovoreno ukidanje viza za državljane Srbije!

Zvanično: Abu Dabi – najbezbedniji grad na planeti (FOTO)

Humanitarni apel: Pomozite da se Marta (11) probudi iz kome