INFO BIRO

Gradi se odmaralište koje "nestaje" u pustinjskim stenama

"Desert Rock" uključuje gradnju odmarališta u planinsko-pustinjskom delu na kome su nekada živela arapska nomadska plemena Nabatejci

Zapanjujuće ekološko odmaralište po imenu "Desert Rock" gradi se na zapadnoj obali Saudijske Arabije prema ideji američke arhitektonske kompanije "Oppenheim Architecture".

"Desert Rock" uključuje gradnju odmarališta u planinsko-pustinjskom delu na kome su nekada živela arapska nomadska plemena Nabatejci. Unutrašnji i spoljni prostori ovog odmarališta gradiće se unutar pukotina stena i pećina, ali i na zasenjenim padinama.

- Zgrade će izledati kao da nestaju u krajoliku - otkrio je PR kompanije idejnog tvorca ovog odmarališta. Smeštajne jedinice će se stapati sa topografijom, a glavni cilj im je da zaštite okolinu i omoguće gostima da se povežu sa prirodom i lokalnom kulturom. 

Odmaralište će imati 48 luksuznih vila i 12 hotelskih soba u planinama do koje će se dolaziti kroz skrivenu dolinu između stena. Gostima će na raspolaganju biri i vrhunski spa i fitnes centar, restorani na izolovanim mestima i slične pogodnosti.

Za gradnju Desert Rock odmarališta koje će se prostirati na oko 31.000 kvadratnih metara zadužena je kompanija "Red Sea Development" koja je razvila jedan od najambicioznijih regenerativnih turističkih projekta u Crvenom moru - The Red Sea projekat.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Hvar izabran za najlepše ostrvo u Evropi

Vakcinisani građani 5 ex-yu država u Abu Dabi bez karantina

Šeik Muhamed pozvao građane da se vrate normalnom životu

;