INFO BIRO

Hvar izabran za najlepše ostrvo u Evropi

U anketi prestižnog svetskog turističkog magazina "Condé Nast Traveler" učestvovalo je 800.000 ljudi

Ostrvo Hvar dobilo je još jedno veliko priznanje - nagradu čitalaca uglednog časopisa "Condé Nast Traveler", koji su odabrali ovaj hrvatski primorski dragulj za najlbolje ostrvo u Evropi.

Časopis "Condé Nast Traveler" organizovao je 34. godinu zaredom izbor najboljih svetskih ostrva, a za nagradu po izboru čitalaca glasalo je više od 800.000 ljudi.

Hvar je ponovo nakon 2019. godine osvojio prvo mesto na listi najboljih ostrva u Evropi.

"Condé Nast Traveler" ističe da je Hvar izvrsna destinacija za posetu tokom cele godine, posebno zbog toplih leta i blagih zima. Uredništvo ovog časopisa ponovilo je da je Hvar najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj, sa više od 2.800 sunčanih sati godišnje, mesto na kom se piju izvanredna vina i uživa u posebnoj domaćoj hrani. Naveli su, takođe, i bogato istorijsko nasleđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortika kao nezaobilazni kulturni spomenik. 

- Ovo je svojevrsna kruna naše uspešne sezone - kaže  Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

- Turističke zajednice ostrva Hvar i u post-sezoni će nastaviti sa pozicioniranjem našeg osrtva na svetskoj mapi destinacija na kojima možete da uživate tokom cele godine. Verujemo u dalji turistički rast.

Inače, u drugoj godini pandemije najbrojniji gosti Hvara bili su iz Sjedinjenih Američkih Država. Prošlogodišnja sezona je, kao i u celom svetu, i na Hvaru bila daleko lošija nego pre početka pandemije, Sada se, čini se, stvari lagano ali sigurno vraćaju u normalu, pa će u godinama koje dolaze celokupna obala Jadrana - i hrvatska i crnogorska - povratiti staru slavu kako među stranim, tako i među domaćim gostima.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče

Kovačević: Srbija se na inovativni način predstavlja svetu

Vakcinisani građani 5 ex-yu država u Abu Dabi bez karantina

Balkan branč na novoj adresi: Domaći specijaliteti u JLT-u