INFO BIRO

FOTO-PRIČA: Dubai grad fitnesa i zdravog života

Ove godine oboren je rekord u broju učesnika manifestacije Dubai fitnes izazov

Više od milion ljudi učestvovalo je ove godine na Dubai fitnes izazovu, sportskoj manifestaciji koja je trajala mesec dana i u kojoj je zadatak svakog učesnika bio da svakodnevno vežba po pola sata. Košarka, fudbal, rukomet, odbojka, parkur, joga, aerobik, tenis, plivanje, trčanje, vožnja bicikla, gimnastika..., bili su samo neki od izbora stanovnika Dubaija koji pretenduje da postane grad zdravog života i tako posluži za primer svim ostalim gradovima u svetu.

  

  

Princ Hamdan bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, koji je i 2017. bio inicijator ove manifestacije, napisao je na svom Twitter profilu da je ponosan na sve učesnike koji su prihvatili izazov.

“Zahvaljujem svim građanima, školama, vladi, korporacijama i celoj zajednici. Ponosan sam na Dubai fitnes izazov!”

  

  

Premijera jednomesečne sportske manifestacije bila je prošle godine. Prestolonaslednik Dubaija pozvao je predstavnike svih vladinih organizacija, javnog sektora i obrazovnih institucija da budu pokretači promena i izazvao da ličnim primerom preuzmu vođstvo u fitnes izazovu. On je ujedno apelovao i na zaposlene u privatnom sektoru da se priključe ovoj nesvakidašnjoj a svakako višestruko korisnoj fitnes akciji.

 

  

- Zainteresovani smo da proširimo kulturu vežbanja, jer svim srcem verujemo da bi fizička aktivnost mogla da postane navika svih stanovnika Dubaija koji će tako poboljšati kvalitet svog života – poručio je prestolonaslednik Dubaija. – Nadamo se da će i drugi gradovi poći našim primerom i podsticati svoje građane da shvate važnost fizičkih aktivnosti i sporta. “Dubai fitnes izazov” je nastavak drugih inicijativa koje smo pokrenuli da bismo pretvorili Dubai u najsrećniji grad na svetu stvaranjem pozitivnog društevnog okruženja i uslova za bolji životni stil.

  

U 2017. na manifestaciji koja promoviše zdrav stil života učestvovalo je oko 800.000 stanovnika Dubaija. Ove godine ta brojka je premašena za petinu.

  

  

BIRO

Foto: Nacional


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Emirati: Vlada odobrila dugoročni vizni sistem

DUBAI KAO HOLIVUD: Policajci na letećim motociklima (VIDEO)

Turistički dragulji Emirata: Top četiri vikend destinacije