BIRO PRIČE

DUBAI KAO HOLIVUD: Policajci na letećim motociklima (VIDEO)

Policija u Dubaiju započela je obuku na nesvakidašnjim letelicama

Ono što je u visokobudžetnim filmovima predstavljeno kao daleka budućnost, u Dubaiju postaje stvarnost. Na ovu činjenicu odavno smo navikli: hrana i piće stižu dronovima, pasošku kontrolu je moguće obaviti za samo nekoliko sekundi, a od 2020. godine neće biti iznenađenje ni policija na letećim motociklima!

Ovih dana policija u najpoznatijem emiratu započela je obuku na letećim motociklima, a scene neodoljivo podsećaju na film “Ratovi zvezda”.

Vozilo “S3 2019” teško je 115 kilograma, ima četiri propelera i može da se kreće brzinom do 96 kilometara na sat. U vazduhu, na maksimalnoj visini od pet metara, može da ostane 40 minuta. Leteći motocikl košta 150.000 dolara, a napravila ga je kompanija “Hoversurf” i obavezala se da će za potrebe Dubai policije izraditi 40 primeraka.

- Imamo dve ekipe koje za sada testiraju leteći motocikl, a uskoro će ih biti više – najavljuju iz Dubai policije.

Leteći motocikl predstavljen je na sajmu Gitex ove jeseni, a prednost u odnosu na druga policijska vozila je u tome što policajac koji njime ume da upravlja može lako da stigne do nepristupačnih terena, ali i da pruži pomoć u hitnim slučajevima.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Lepa vest za turiste: Šoping sa povlasticama

Podvig srpskog avijatičara: Novi let za istoriju!

Novi stanari: Komodo zmaj i afrički slonovi u Safari parku


;