INFO BIRO

Dubai u 2021. izdao više od 72.000 dozvola za rad

Ovim je ponovo potvrđena pozicija Dubaija kao globalnog poslovnog i investicionog centra i učvršćen njegov status uspešnog modela za oporavak poslovnog sektora.

Dubai je u protekloj godini izdao 72.152 nove poslovne dozvole, što je porast od skoro 70 odsto u poređenju sa 2020. godini, kada je izdato 42.729 dozvola. Ovim je ponovo potvrđena pozicija Dubaija kao globalnog poslovnog i investicionog centra i učvršćen njegov status uspešnog modela za oporavak poslovnog sektora. 

Od novih poslovnih dozvola izdatih prošle godine, 59 odsto su bile profesionalne, a 41 odsto komercijalne dozvole. 

Bur Dubai je imao najveći broj izdatih licenci, potom Deira i Hara, dok su vodeći podregioni bili Al Fahidi, Burdž Kalifa, Al Marar, Port Sid...

Ukupno 430.921 registracija preduzeća i licenci su završene u 2021. godini, što je porast od 24 odsto u odnosu na 2020. godinu, kada je taj broj iznosio 347.496.

Najnoviji podaci koje je objavio sektor za registraciju i licenciranje preduzeća pri Odeljenju za privredu i turizam ukazuju na skok koji je Dubai napravio u stvaranju poslovnog okruženja, a koje može ubrzati rast i uspeh, privući eksperte i investicije za sve privredne delatnosti. 

Značajno uvećanje broja izdati licenci takođe pokazuje i poziciju ovog emirata kao vodećeg centra za novoosnovane kompanije, pozitivnu poslovnu klimu koju stvara za širenje poslovanja regionalnih i međunarodnih kompanija i stvaranje novih mogućnosti za ulaganja. 

Najviše dozvola je izdato za samostalna preduzeća, potom za društva sa ograničenom odgovornošću i civilna preduzeća. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Abu Dabi šesti put rangiran kao najbezbedniji grad na svetu

UAE očekuju hladniji dani, čak i mraz

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

;