INFO BIRO

​Abu Dabi šesti put rangiran kao najbezbedniji grad na svetu

U 10 najbezbednijih gradova na Numbeo indeksu bezbednosti za 2022. godinu  nalaze se i Šardža, koja zauzima visoko 4. mesto, a na 8. je i Dubai

Abu Dabi je šestu godinu zaredom proglašen za najbezbedniji grad na svetu. U 10 najbezbednijih gradova na Numbeo indeksu bezbednosti za 2022. godinu  nalaze se i Šardža, koja zauzima visoko 4. mesto, a na 8. je i Dubai.

Tri Emirata UAE su rangirana ispred gradova poput Ciriha i Monaka. Sa indeksom bezbednosti od 88,4, Abu Dabi je učvrstio svoju poziciju bezbednog i bezbednog mesta za život, rad i ulaganje. Numbeo lista rangira 459 gradova na osnovu povratnih informacija korisnika o pitanjima koja se odnose na troškove života, bezbednost, zagađenje i kriminal.

Abu Dabi je rangiran "veoma nisko“ kada je u pitanju kriminal, strah od pljačke i upotrebe droge. Dobio je "veoma visoku" poziciju kada je u pitanju osećaj sigurnosti kada šetate sami. Osnovan 2009. godine, Numbeo je kolaborativna onlajn baza podataka koja omogućava korisnicima da dele i upoređuju informacije o gradovima širom sveta.

Ujedinjeni Arapski Emirati su nedavno bili na vrhu liste zemalja u kojima se stanovnici osećaju bezbedno dok šetaju sami noću. Oko 95% stanovnika potvrdilo je bezbednost ove zemlje u Galupovom izveštaju "Global Law and Order report" za 2021. godinu.

Reagujući na priznanje, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik i premijer UAE i vladar Dubaija, rekao je: 

- Stanovnici UAE  mogu bezbedno da šetaju sami noću. Bezbednost je blagoslov, a sigurnost znači smirenost i srećan život. Ako vam se kaže da žena može da hoda sama, danju ili kasno uveče bez straha, trebalo bi da znate da je ona u UAE.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

UAE očekuju hladniji dani, čak i mraz

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

Abu Dabi: Nov protokol za kovid pozitivne i njihove kontakte

;