INFO BIRO

Dubai domaćin SpaceOps 2023: Svemir kao izazov i prilika

Tema konferencije je "Investirajte u svemir da biste služili Zemlji i izvan nje"

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) će biti domaćin globalne svemirske konferencije 2023. godine , koja će okupiti lidere u svemirskoj industriji.

To je prvi put da će neka arapska zemlja biti domaćin foruma o svemirskim operacijama od njegovog početka 1990. godine.

UAE su dobili pravo da budu domaćin događaja 2018. godine; ovaj događaj najpre je bio zakazan za 2022, ali je odložen za 2023.

Međunarodni forum se održava jednom u dve godine i pomaže svemirskim nacijama da istraže najnovije tehnologije.

"Svemirski centar Muhamed bin Rašid" organizuje konferenciju sa temom "Investirajte u svemir da biste služili Zemlji i izvan nje". Događaj će biti održan u Svetskom trgovinskom centru Dubaija od 5. do 9. marta 2023. godine. 

- Dubai SpaceOps 2023. je jedinstvena prilika da upoznate istočne i zapadne naučnike, praktičare, inženjere i lidere u svemirskoj industriji kako bi razgovarali o vrućim istraživačkim temama i najsavremenijim tehnologijama i inovacijama u svemirskom sektoru - kaže Salem Al Mari, generalni direktor svemirskog centra.

On ocenjuje da je to "dragocena prilika za uvažene delegate da istraže sve aspekte operacija svemirskih misija".

- To im takođe omogućava da nauče o najnovijim tehnologijama i mogućnostima u ovom sektoru i kako napredne svemirske tehnologije mogu doprineti pronalaženju rešenja za budućnost čovečanstva - ističe Al Mari.

Prošle godine, UAE su bili domaćin Međunarodnog astronautičkog kongresa, najveće svetske konferencije o svemiru, sa čelnicima velikih svemirskih agencija i privatnih kompanija kao što su "Blue Origin" Džefa Bezosa i "Lockheed Martin".

Osim što pomažu svemirskim agencijama i privatnim kompanijama da istraže najnovije trendove u industriji i obezbeđuju platformu za objavljivanje najnovijih najava, svemirske konferencije su takođe forum za formiranje novih partnerstava.

Naš BIRO

Foto: Dubai Media Office


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Inspirativna poruka šeika Muhameda: Ne odustajte od snova

Novi Ginisov rekord u UAE: Najveći akvapark na naduvavanje

Prvi astronaut iz Emirata spreman za svemirsku misiju (FOTO)