BIRO PRIČE

Inspirativna poruka šeika Muhameda: Ne odustajte od snova

Ako ikada posumnjate u sebe i svoje sposobnosti, ova priča će vam dati vetar u leđa da nastavite da se borite za ostvarenje svojih vizija

Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik Vlade UAE i vladar Dubaija, otkrio je kako su ga lekcije iz ranog života naučile da nikada ne odustane od svojih snova.

U inspirativnoj poruci na društvenim mrežama, šeik Muhamed se prisetio prijatelja kako su se smejali dok je pokušavao da izgradi zamkove od peska na vodi dok je bio izuzetno mlad.

Rekao je da sada dovodi te iste prijatelje da se dive Palm ostrvima emirata - uključujući Palm Džumeiru, Deira ostrva i Palm Džebel Ali.

- Upornost je ključna za nastavak uspona Dubaija - poručio je šeik Muhamed.

- Dok sam bio mlad, svirali smo na obali mora. Moji prijatelji su gradili zamkove od peska na plaži. Smejali su mi se dok sam pokušavao da napravim zamkove od peska na vodi. Sada ih vodim da vide ostrva koja smo napravili u Dubaiju.

Pre više od 20 godina počeli su radovi na Palm Džumeiri, jednoj od retkih građevina koje se mogu videti iz svemira golim okom.

Ujedinjeni Arapski Emirati kreću važnim koracima ka narednih pola veka prosperiteta, nakon što su 2021. završili obeležavanjem svog zlatnog jubileja.

Šeik Muhamed je rekao da je od vitalnog značaja da zemlja nastavi da radi na izgradnji svojih izuzetnih dostignuća.

- Moramo imati jasnu i jedinstvenu viziju za budućnost. Moramo istrajati da osiguramo dalji razvoj, kako bismo se borili protiv siromaštva i neznanja - poručio je vladar Dubaija.

U pesmi objavljenoj u novogodišnjoj noći, šeik Muhamed je rekao da će se 2022. pokazati kao godina "razlikovanja i prednosti".

U pesmi, vladar Dubaija opisao je koliko se raduje zbog narednih 50 godina UAE koje će biti obojene odlučnošću, kreativnošću i veštinom. Takođe, najavio je da će Emirati nastaviti da doprinose u oblastima obrazovanja, proizvodnje, trgovine i kulture i da vidi da se zemlja kreće napred na "putu koji nas ujedinjuje snagom".

Naš BIRO

Arhivska fotografija: Flickr


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dirljiva priča iz Kanade: Milomir darivao 150.000€ za Božić

Burdž Kalifa napunila 12 godina: Čime i dalje fascinira svet

Burdž al Arab - od vizije do simbola Dubaija (FOTO+VIDEO)


;