BIRO PRIČE

Novi Ginisov rekord u UAE: Najveći akvapark na naduvavanje

AquaFun, usidren u vodama Zaliva pored plaže JBR, dobio je sertifikat kao najveći svetski vodeni park na naduvavanje

Ujedinjeni Arapski Emirati iznova su upisani u Ginisovu knjigu rekorda, ovoga puta zahvaljujući najvećem akvaparku na naduvavanje.

AquaFun, koji je napravljen 2016. godine, sada je utrostručio svoju površinu i prostire se na 42.400 kvadratnih metara. U godini kada se u Dubaiju održava najveća sajamska izložba na svetu, najveći vodeni park na naduvavanje formiran je od reči „Volim EXPO 2020 Dubai“, koje se mogu videti iz aviona koji lete u ovaj grad-emirat koji je u žiži svetske javnosti.

Akvapark ima 72 prepreke i radi tokom cele godine. Cene se kreću od 155AED za celodnevnu kartu. 

- Obezbediti još jedan svetski rekord za Dubai tokom tako važnog događaja u našem kalendaru, Dubai Shopping Festivala, trenutak je kad bi grad zaista trebalo da bude ponosan - kaže Ahmed Al Kaja, izvršni direktor "Dubai Festivals and Retail Establishment" (DFRE). 

- Dubai Shopping Festival je pokrenut da podstakne lokalna preduzeća, a sada je prerastao u međunarodno priznati događaj koji je uspešno podigao profil Dubaija kao jednog od najboljih mesta za život, rad i turističke posete.

Prema njegovim rečima, AkvaFan je odličan primer domaćeg biznisa koji je eksponencijalno rastao i sada pruža ogromnu količinu zabave za mnoge posetioce na plaži. 

- Čestitamo timu na ovom dostignuću i uvereni smo da će ova zaslužena titula svetskog rekorda dodatno povećati popularnost ovog neverovatnog vodenog parka na naduvavanje i ojačati poziciju Dubaija kao vodeće destinacije za zabavu - ističe Al Kaja.

Ahmed Ben Čaiba, izvršni direktor i osnivač AkvaFana, ističe da je cilj projekta pre skoro šest godina bio da se obogati ponuda Dubai Marine i JBR područja.

Talal Omar, menadžer "Ginisove knjige rekorda" za tržište MENA, podseća da Dubaiju svetski rekordi nisu strani:

- Dubai nas stalno iznenađuje svojom inovativnošću, kreativnošću i odlučnošću da se kontinuirano takmiči protiv sebe. Njegovi građani i stanovnici se ne razlikuju, odlučnost i želja koji vidimo u projektima poput AkvaFana su za divljenje.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Odlikovan ambasador Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

UAE: Pet "parkova sreće" u stambenim zonama

Korona menja pravila: Novi uslovi ulaska u Abu Dabi


;