BIRO PRIČE

​UAE: Pet "parkova sreće" u stambenim zonama

Radovi obuhvataju sadnju drveća i cveća, izgradnju staza, parkinga, postavljanje stolica, solarne rasvete i savremenog sistema za navodnjavanje

Opština Ajman započela je izgradnju pet stambenih "parkova sreće" u oblastima Al Helio, Al Jarf, Al Rakaib, Al Ravda i Al Ragaieb u okviru projekta zelenila.

Radovi obuhvataju sadnju drveća i cveća, izgradnju staza, parkinga, postavljanje stolica, solarne rasvete i savremenog sistema za navodnjavanje.

Inženjer Khalid Moin Al Hosani, izvršni direktor sektora za javno zdravlje i životnu sredinu, rekao je da na osnovu direktiva šeika Rašida bin Humaida Al Nuaimija, predsednika opštine Adžman i Odeljenja za planiranje, vlast planira da godišnje povećava zelene površine i implementira stambene parkovi u naseljima.

On je istakao da je opština izradila zelene projekte sa javnim parkovima i zelenim proširenjem u vrednosti od 16 miliona dinara.

Projekat ima za cilj stvaranje mesta za zabavu koja će se nositi sa urbanim razvojem, kao i rad na ulepšavanju glavnih ulica cvećem i žbunjem, kao i uspostavljanje modernih mreža za navodnjavanje. Opština je prošle godine završila izgradnju Parka sreće u oblasti Al Jarf površine 5.000 kvadratnih metara.

Projekat parka obuhvatao je izgradnju staza za šetnju, parkinga, klupa, stolica, solarne rasvete, sistema za automatsko navodnjavanje prečišćenom kanalizacionom vodom, dečijih igraonica, posebnog prostora za odmaranje.

Odeljenje je takođe završilo projekat stambenih parkova sa površinom od 10.000 kvadratnih metara u oblasti Al Nuaimia.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Policija Dubaija vratila 33 hiljade evra nemačkom turisti

Korona menja pravila: Novi uslovi ulaska u Abu Dabi

Da li je buster neophodan ako ste nedavno imali kovid-19?

Povezane teme: parkovi sreće UAE Ajman
;