BIRO PRIČE

Policija Dubaija vratila 33 hiljade evra nemačkom turisti​

Policajac je pronašao torbu na odeljenju za izgubljene i nađene stvari, identifikovao njenog vlasnika i utvrdio rutu uz pomoć osoblja na aerodromu

Nemački turista, koji je leteo preko međunarodnog aerodroma u Dubaiju, bio je prijatno iznaneđen kada mu je policija ovog emirata vratila 33.600 evra, koje je izgubio. Sifrojd Telbah leteo je u Nemačku sa Tajlanda preko Dubaija kada je izgubio svoju torbu. 

Da je ostao bez novca, shvatio je kada je sleteo na Tajland. Ipak, novac mu je bio vraćan kada se sa Tajlanda vraćao ponovo preko Dubaija u svoju državu. 

- Nije ni znao gde je izgubio novac, da li na aerodromu u Dizeldorfu, Dubaiju ili na Tajlandu - rekao je Brig Hamuda Al Ameri, direktor obezbeđenja na aerodromu u Dubaiju i dodao da je čovek prepričavao situaciju koja ga je zadesila kada je raspakovao stvair na Tajlandu, a onda shvatio da je izgubio torbu sa velikom sumom novca i nekim dokumentima. 

Policajac je pronašao torbu na odeljenju za izgubljene i nađene stvari, identifikovao njenog vlasnika i utvrdio rutu uz pomoć osoblja na aerodromu. 

- Policajac je saznao da će putnik sleteti ponovo na aerodromu u Dubaiju u povrtaku za Nemačku i organizovao da se on dočeka i da mu se torba sa novcem vrati - rekao je Brig Al Ameri.

Nemac se zahvalio policiji Dubaija i zaposlenima na aerodromu i zaključio da je ovo jedno od najbezbednijih mesta na svetu. 

- Ni u najluđim snovima nije pomišljao da će pronaći izgubljeni novac - saopštili su iz policije. 

Foto: Dubai police

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Korona menja pravila: Novi uslovi ulaska u Abu Dabi

Da li je buster neophodan ako ste nedavno imali kovid-19?

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

;